Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Οι καθυστερήσεις εξόφλησης θα συνεχιστούν

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Με αοριστολογίες απάντησε η κυβέρνηση, χτες στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα της απαράδεκτης καθυστέρησης καταβολής τωνεπιδοτήσεων στους εξαγωγικούς συνεταιρισμούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας, της Λακωνίας και άλλων περιοχών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής παραδέχτηκε την ύπαρξη καθυστερήσεων, την οποία και απέδωσε στην οργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου. Επίσης, δήλωσε ότι εδώ και δύο μήνες καταβάλλονται προσπάθειες για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, αλλά απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση για το πότε θα πάρει τέλος αυτή η ιστορία. Απλά παρέπεμψε τους προαναφερόμενους εξαγωγικούς συνεταιρισμούς, αν θέλουν να ζητήσουν κατ' εξαίρεση προκαταβολές από τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. Τέλος, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του ΚΚΕ για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ούτως ώστε να εξοφληθούν οι παραγωγοί, οι οποίοι πούλησαν την παραγωγή τους σε ιδιώτες εμπόρους και μένουν ανεξόφλητοι πάνω από ένα χρόνο.

Ν. Γκατζής: Τι φταίνε οι αγρότες;

"Είπατε, κύριε υφυπουργέ - τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής - ότι γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Μα, ώσπου να οργανωθούν οι υπηρεσίες, σε τι θα φταίνε οι αγρότες, άλλοι να πληρώνονται και άλλοι όχι; Πώς, τελικά, θα έχουν απόσβεση οι συνεταιρισμοί όταν παίρνουν δάνεια, για να εξοφλήσουν τους αγρότες και τα δάνεια τρέχουν, ενώ οι τράπεζες πιέζουν; Πώς θα εξαλειφθούν οι πιέσεις των εμπόρων σε βάρος των αγροτών; Πώς θα μπορέσει η αγροτική οικονομία να ανταποκριθεί; Αυτή η περιβόητη αγορά της ΕΕ έχει αποδειχτεί και σ' ό,τι αφορά τα εσπεριδοειδή καταστρεπτική. Περισφίγγει τον κλοιό γύρω από την παραγωγή, γύρω από την επιδότηση των εξαγωγών προϊόντων, στραγγαλίζει την αγροτική οικονομία".

Στη συνέχεια ο κομμουνιστής βουλευτής ζήτησε, πέραν της οργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας, να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες για την εξαγωγική τους δυνατότητα. Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευτεί η αγροτική οικονομία από τις εισαγωγές χυμών, που οδηγούν στη μείωση της παραγωγής στη χώρα μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διεύρυνση» του ξεκληρίσματος (2007-04-13 00:00:00.0)
Στο «περίμενε» για την επιδότηση (2005-11-12 00:00:00.0)
Αντιαγροτική συνέχεια με την κυβέρνηση της ΝΔ (2004-03-27 00:00:00.0)
Πότε θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις; (2003-01-22 00:00:00.0)
Ημέρα αγώνα αύριο (1999-12-17 00:00:00.0)
Παναγροτικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη (1999-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ