Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Διευρύνεται" η αντιπαράθεση
  • Αύριο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο για να συζητήσει το πόρισμα Βαρβιτσιώτη για τη διεύρυνση του συνεδρίου
  • "Σε θετική κατεύθυνση το πόρισμα", επιχαίρει η πλευρά του προέδρου της ΝΔ
  • "Ο Εβερτ απέτυχε", λέει ο Κ. Μητσοτάκης

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων - όπως άλλωστε αναμενόταν - πυροδότησε στη ΝΔ το περιεχόμενο του πορίσματος του Γ. Βαρβιτσιώτη για τη διεύρυνση του συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει τέλος Φλεβάρη ή αρχές Μάρτη για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Το πόρισμα του αντιπροέδρου του κόμματος παραδόθηκε χτες σε όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση του οργάνου και μεθαύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή. Χτες, που ήταν γνωστό ότι θα παραδίνονταν το πόρισμα Βαρβιτσιώτη, είδε το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα "ΕΞΟΥΣΙΑ" συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιτίθεται άμεσα κατά του Μ. Εβερτ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι ο Μ. Εβερτ "δυστυχώς απέτυχε και αυτό είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε". Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης φροντίζει να ανακοινώσει την προτίμηση του στον Γ. Σουφλιά λέγοντας ότι "θα είναι καλός αρχηγός που θα οδηγήσει το κόμμα στη νίκη που όλοι επιθυμούμε".

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν είναι τυχαίο ότι συνέπεσαν με την παράδοση του πορίσματος Βαρβιτσιώτη και σαφώς υποδηλώνουν την πρόθεση του επίτιμου προέδρου να σκληρύνει τη στάση του έναντι του Μ. Εβερτ στην πορεία προς το συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Βαρβιτσιώτης προτείνει την αύξηση των συνέδρων στις 3.000 με τη συμμετοχή στο συνέδριο στελεχών του κόμματος που είναι εκλεγμένοι σε διάφορα όργανα μαζικών φορέων, δήμων, Επιμελητηρίων και συλλόγων. Επίσης προτείνει την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών και των μελών της ΟΝΝΕΔ και τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου κοινής αποδοχής. Το πόρισμα πάντως αποκλείει τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών όπως ζητούσε η πλευρά των "τριών".

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Εβερτ υποδέχτηκε ευνοϊκά το πόρισμα και συνεργάτες του έλεγαν ότι αυτό "κινείται σε θετική κατεύθυνση". Τα στελέχη της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι με τον έλεγχο του κεντρικού κομματικού μηχανισμού θα μπορέσουν τελικά να ελέγξουν το Σώμα του συνεδρίου, να επανεκλεγεί ο Μ. Εβερτ και να θέσουν οριστικά στο περιθώριο τον Κ. Μητσοτάκη και τους "τρεις". Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση ο Μ. Εβερτ σχεδιάζει περιοδείες στην επαρχία για μία πιο έντονη επαφή με την οργανωμένη βάση.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες των "τριών" έλεγαν χτες ότι μελετούν το πόρισμα αλλά τόνιζαν ότι σε κάθε περίπτωση εμμένουν στην πρότασή τους για τη διενέργεια νέων εσωκομματικών εκλογών. Επίσης μεγάλη σημασία δίνουν στη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, ενώ δεν αποκλείεται στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να ζητήσουν την παραίτηση των επικεφαλής των κρίσιμων Γραμματειών του κόμματος, κάτι όμως που αποκλείει ο Μ. Εβερτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ