Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση είναι υπόλογη

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την αστυνομοκρατία

Την κυβερνητική επιχείρηση αστυνομοκρατίας, που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα, καθώς και την αύξηση των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας, καταγγέλλει το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ανάμεσα σε άλλα το ΚΚΕ ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την εν ψυχρώ δολοφονία του 45χρονου Τσιγγάνου και να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη βοήθεια και οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς του. Με αφορμή την ένταση του κλίματος αστυνομοκρατίας και την αύξηση των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,που υπογράφει την ερώτηση, υπογραμμίζει ότι υπόλογη είναι η κυβέρνηση και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, εάν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει μέτρα για να μπει φραγμός στις αυθαιρεσίες αστυνομικών, εάν θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και, τέλος, εάν θα σταματήσει η χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

"Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός συνανθρώπου μας, του Αναστασίου Μουράτη,από αστυνομικό - σημειώνεται στην επίκαιρη ερώτηση - είναι το πιο πρόσφατο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τσιγγάνοι αντιμετωπίζονται με απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο από την ηγεσία του υπουργείου.

Αξιοσημείωτος είναι επίσης ο ζήλος που επιδεικνύουν τελευταία τα "όργανα της τάξης" όταν πρόκειται για μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η σύλληψη των 14 μελών της ΚΝΕ μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο και πριν λίγες μέρες η αναίτια σύλληψη, ο σωματικός έλεγχος και ξυλοδαρμός δύο μαθητών, μελών της ΚΝΕ, από ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα στις διαμαρτυρίες των μαθητών απάντησαν με την απειλή, "έχε χάρη που δεν έχω μαζί μου φούντα να τη χώσω στην τσέπη σου", αποτελούν απαράδεκτες ενέργειες και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά"

Δυστυχώς - τονίζει ο Στρατής Κόρακας - τέτοια κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας δεν είναι τα μοναδικά που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. Πάρα πολλοί είναι οι ανυποψίαστοι πολίτες που αναγκάζονται να υποστούν την απαράδεκτη, εξευτελιστική αλλά κυρίως παράνομη διαδικασία της σωματικής έρευνας.

Και η ερώτηση καταλήγει με την επισήμανση: "Εκφραση του τι ρόλο θέλει η κυβέρνηση να παίξουν τα Σώματα Ασφαλείας είναι και η αστυνομοκρατία που παρατηρήθηκε κατά τις μέρες γιορτασμού του Πολυτεχνείου και η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την έντονη παρουσία αστυνομικών σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των νυχτερινών μαθητών, των εμποροϋπαλλήλων κλπ. που γίνονται αυτό το διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ