Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημαγωγία

Σε επιστολή του προς τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ, ο Μ. Εβερτ, αναφερόμενος στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται αυτό το διάστημα, ανάμεσα σ' άλλα υπογράμμισε και τα εξής: "Οι αγώνες των απλών ανθρώπων ανάγονται σε αγώνες της ΝΔ".

***

Ο κ. Εβερτ για να δείξει το δήθεν αντιπολιτευτικό του προφίλ και να απορρίψει το οφθαλμοφανές, ότι συμπολιτεύεται ουσιαστικά με την κυβέρνηση, έκανε αυτή τη δημαγωγική δήλωση προσπαθώντας να καπηλευτεί τους αγώνες που κάνουν οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και η νεολαία. Αγώνες που κύρια αιχμή έχουν την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που εκπορεύεται από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και που επί της ουσίας συμφωνεί απόλυτα και η ΝΔ. Μάλιστα, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως τις ακούσαμε και στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, πιέζει την κυβέρνηση για τη λήψη περισσότερων αντιλαϊκών μέτρων, ώστε καλύτερα και έγκαιρα να ανακουφιστούν οι κεφαλαιοκράτες. Θα 'ταν παράλογο, τουλάχιστον, το κόμμα της ΝΔ, που κατ' εξοχήν υπηρετεί με την πολιτική του τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, να μην τα στηρίξει και αυτή τη φορά αλλά να ταχθεί με το μέρος των καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων. Εξάλλου, η εσωκομματική κρίση που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ βασίζεται ακριβώς σ' αυτή την αιτία. Δηλαδή, στην αδυναμία τής ΝΔ να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική. Στην ταύτισή της με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης. Θεώρησε λοιπόν εύκολο ο κ. Εβερτ, τώρα που οι αγώνες φουντώνουν να τους καπηλευτεί και αφού "θολώσει τα νερά" με τη δημαγωγία, να "ψαρέψει" τους δυσαρεστημένους από την αντιλαϊκή πολιτική.

***

Ομως "έχουν γνώση οι φύλακες". Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, πολλοί από αυτούς και ψηφοφόροι της ΝΔ, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και από την εμπειρία τους ότι η πάλη για την αποτροπή των συγκεκριμένων μέτρων είναι πάλη ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική που εκπορεύεται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αυτούς που υποστηρίζει και η ΝΔ αλλά και τ' άλλα φιλο - Μααστριχτικά κόμματα, παρά τις δημαγωγικές "φιλο - λαϊκές" κορόνες τους. Ο στόχος του ΚΚΕ, για τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου πάλης σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή δημοκρατική κατεύθυνση, ακριβώς επειδή είναι στόχος ρεαλιστικός και αναγκαίος για τη σημερινή διέξοδο, έχει αρχίσει να αγγίζει όλο και περισσότερες καρδιές, ανθρώπους του μόχθου και σιγά μα σταθερά ριζώνει στη συνείδηση πολλών. Αυτό ακριβώς λογαριάζει ο Μ. Εβερτ. Ομως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο...

Ι. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ