Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
"H τρομοκρατία δε θα περάσει"

Βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων του ΚΚΕ στην Αγία Μαρίνα εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Με πορεία από τα γραφεία στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης απάντησαν φίλοι και μέλη του Κόμματος

Με κεντρικό σύνθημα "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", μέλη και φίλοι του ΚΚΕ απάντησαν την Κυριακή το πρωί με πορεία στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην προκλητική βομβιστική επίθεση που έγινε κατά των γραφείων της ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, το βράδυ του Σαββάτου από φασιστοειδή.

Η επίθεση είναι η τρίτη κατά σειρά που σημειώνεται σε χώρους όπου ο λαός και οι εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Η πρώτη ήταν στα γραφεία του ΚΚΕ στον Προφήτη Ηλία Πειραιά και η δεύτερη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 11.30 περίπου, δύο κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι των γραφείων του ΚΚΕ στην Αγία Μαρίνα, στην οδό Αναστάσεως 31, και πέταξαν μέσα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι περίοικοι και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να τη σβήσουν.

"Το ΚΚΕ κι η ΚΝΕ δε δέχονται απειλές. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές", ήταν η απάντηση των κομμουνιστών, που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στα γραφεία του Κόμματος στην Αγία Μαρίνα, στους γνωστούς - "άγνωστους" κύκλους, που, με τέτοιες επιθέσεις, στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και του λαού. Επιθέσεις, που - δεν είναι τυχαίο - εκδηλώνονται σε μια περίοδο ανασύνταξης του μαζικού κινήματος, με αφορμή την αντεργατική πολιτική των Βρυξελλών που προωθεί πιστά η κυβέρνηση.

"Δεν πτοούμαστε..."

Με αυτή την απάντηση - σύνθημα πορεύτηκαν από τα γραφεία στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους Ηλιουπολίτες να δώσουν και οι ίδιοι την απάντησή τους σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Νοέμβρη. Στο χώρο της επίθεσης κατέφτασαν και συμμετείχαν στην πορεία το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Γόντικας και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κατσανάκος."Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και του ΚΚΕ. Τόσο οι κάτοικοι της Ηλιούπολης όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα ιδανικά τους", είπε στο "Ρ" ο Χρήστος Παφίλας,μέλος της ΚΟ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης και του Αχτιδικού Γραφείου Νοτιανατολικής Αττικής.

Καταδικάζοντας την επίθεση, ο Ευθύμιος Κιάμος,εκ μέρους της γραμματείας της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης", τόνισε ότι "η τρομοκρατική αυτή επίθεση εκδηλώνεται σε μια περίοδο που οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να επιβάλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, σε μια περίοδο που οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αγωνίζονται ενάντια στο νέο οικονομικό χαράτσι που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες".

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, που βρίσκεται μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις. "Στη σκοτεινή και φωτεινή τρομοκρατία, ο λαός, τα συνδικάτα, οι κομμουνιστές θα αντιτάξουν την ανάπτυξη και το συντονισμό των αγώνων τους. Το σκοτεινό παρακράτος έρχεται πάντα να δώσει άλλοθι ή και χέρι βοηθείας στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ