Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Λίφτινγκ" στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Στην ανανέωση της θητείας ορισμένων Διοικητικών Συμβουλίων ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες αλλαγές άνευ ουσίας, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση τις προσεχείς μέρες.

Ο λόγος: Εχει λήξει ή λήγει η τριετής θητεία ορισμένων ΔΣ (ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ κλπ.), ενώ για την "Ολυμπιακή Αεροπορία" και τις θυγατρικές, άλλαξαν τα Καταστατικά λειτουργίας τους και προβλέπεται η συμμετοχή εργαζομένων στα ΔΣ.

Ηδη ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του προέδρου του ΟΣΕ Γ. Πέτσου,ενώ αναμένονται και μικροαλλαγές στο ΔΣ του Οργανισμού, καθώς ορισμένα μέλη της διοίκησης έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν. Σήμερα, εξάλλου, συγκαλείται έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), με αποκλειστικό θέμα την εκλογή των δυο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της "Ολυμπιακής". Στις 18 Γενάρη έληξε η θητεία του ΔΣ της "Ολύμπικ Κέτερινγκ" και πιθανολογείται η απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Γ. Κουτσογιάννου.

Πάντως, όπως εκτιμάται, όποιες αλλαγές γίνουν στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, θα είναι άνευ ουσίας, χωρίς να προοιωνίζονται αλλαγές στην ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ