Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για τα συμβούλια φυλακών

Τα εκκρεμή προβλήματα που υπάρχουν στις φυλακές της χώρας και η προετοιμασία για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων σ' αυτές, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία του Γιώργου Κουβελάκη και με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των Εισαγγελιών εφετών και πρωτοδικών, από τις περιοχές εκείνες της χώρας που υπάρχουν φυλακές.

Σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δημιουργούνται τριμελή συμβούλια στις φυλακές με αρμοδιότητα άδειες, μεταγωγές, αμοιβές και ποινές των κρατουμένων. Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν και εισαγγελείς που θα εγκαθίστανται στο εξής μόνιμα στα καταστήματα των φυλακών (ένας με τον αναπληρωτή του ανά έτος), ασκώντας την εποπτεία για την έκτιση της ποινής, την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τη μεταχείριση των κρατουμένων.

Αν και ο θεσμός του συμβουλίου της φυλακής κινείται γενικά σε θετική κατεύθυνση πρέπει να επισημανθεί ότι αγνοήθηκε εντελώς η ομόφωνη πρόταση της διακομματικής επιτροπής, του προηγούμενου Ιούλη, για τη συμμετοχή σ' αυτά εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, όπως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών συλλόγων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ