Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μητρόπολη και δήμος εναντίον σχολείου!

Δήμος και Μητρόπολη Πειραιά συμμαχούν εναντίον σχολείου! Ενώ ο κ. Καλλίνικοςδιεκδικεί να απαλλοτριώσει το οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο επρόκειτο να ανεγερθεί το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά, για λογαριασμό της εκκλησίας, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίουαρνείται χαρακτηρισμό του ως σχολικού χώρου.

Κι όμως οι φορείς, οι γονείς και οι κάτοικοι της Καλλίπολης, από το '92 επανειλημμένα είχαν διεκδικήσει τη διάσωση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, που ορίζεται από τις οδούς Μπόταση, Σκουλούδη, Κωλέττη και Παρ. Μητρώου.Είναι άλλωστε ο τελευταίος ελεύθερος χώρος στην περιοχή, για την αξιοποίηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Α Δημοτικού Διαμερίσματος, που αγνοήθηκαν, όπως και η 767/93 σχετική απόφαση του Ο ργανισμού Σ χολικώνΚ τιρίων που προβλέπει την απαλλοτρίωσή του.

Αντ' αυτού, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου συντάχθηκε με τη Μητρόπολη Πειραιά, υποστηρίζοντας το αίτημα του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου για ανέγερση στον επίμαχο χώρο πολυώροφου Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου. Και για... να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, ψήφισε να ανεγερθεί το 6ο Γυμνάσιο, σε άλλο οικόπεδο, που ορίζεται από τις οδούς Μ. Χατζηκυριακού και Καρπάθου.

Ξέχασαν... ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι στο οικόπεδο που πρότειναν, πρόκειται να ανεγερθεί το 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης. Η σωστότερα αγνόησαν την κοινή υπουργική απόφαση απαλλοτρίωσης, από το Μάη του 1994, που όμως οι αρμόδιοι μέχρι σήμερα δεν υλοποίησαν και εδώ βρίσκεται η ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Ερωτηματικά δημιουργεί και η στάση του Δημάρχου Στ. Λογοθέτη, που ενώ εμφανίστηκε να υποστηρίζει το χαρακτηρισμό, αυτός απορρίφθηκε στη συνέχεια με εισήγηση συμβούλου της παράταξής του!

"Είναι ο τελευταίος μεγάλος χώρος, έκτασης ενός περίπου στρέμματος", επισήμαναν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι κάτοικοι, "και αν χαθεί κι αυτός δε θα χτιστεί ποτέ το 6ο Γυμνάσιο". Να σημειώσουμε ότι, προσωρινά πλην... μόνιμα συστεγάζεται με 5 (! ) ακόμη σχολεία σε ένα κτίριο της οδού Αφεντούλη, που είναι γνωστό στην Καλλίπολη με την επωνυμία γκέτο!Το θέμα θα επαναφέρουν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας για μια ακόμη φορά το χαρακτηρισμό του χώρου σε σχολικό, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού"Πειραιάς Αναγέννηση",Παναγιώτης Σαλπέας και Κώστας Τζατζάνης,που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ