Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Επιλεκτική μεταχείριση δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Απλήρωτοι παραμένουν για τέταρτη μέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους Ζεφυρίου, Ανω Λιοσίων, Καματερού και Φυλής μετά την εντολή που δόθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων "να μην πληρωθεί το προσωπικό λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης αυτών των Δήμων".

Την ίδια ώρα οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Κ. Σκανδαλίδης και Α. Παπαδόπουλος αντίστοιχα, εγγυώνται από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να χορηγηθεί στον... χαϊδεμένο Δήμο του Πειραιά δάνειο ύψους 213.000.000 δραχμών! Και βέβαια αν - κατά τη συνήθη πρακτική - ο δήμος δεν μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο, το κράτος δεσμεύεται διά των υπουργών του να το εξοφλήσει μαζί με τους ενδιάμεσους τόκους ή τους τόκους υπερημερίας μέσα σε δύο μήνες από τη λήξη της οφειλής. Από τη σύμπτωση και μόνο των δύο γεγονότων, είναι ενδεικτική η ειδική μεταχείριση, που άλλωστε επανειλημμένα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, υπουργοί της κυβέρνησης προσωπικά στον Στέλιο Λογοθέτη. Μεταχείριση που δεν απολαμβάνει σειρά άλλων δήμων.

"Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου μας. Αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη", είπε στον "Ρ" ο δήμαρχος Ζεφυρίου, Κώστας Λιάρος. Τόνισε ότι αν το προσωπικό του δήμου δεν πληρωθεί ούτε σήμερα, "θα αναγκαστούμε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσουμε το δήμο", ενώ μαζί με τους εργαζόμενους θα πάνε τη Δευτέρα στον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη, για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Ηδη ο Κ. Λιάρος, όπως υπογράμμισε, επικοινώνησε προχτές με τον υπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα τηλεφωνηθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα διευθετήσει το θέμα. Ωστόσο η καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό αυτών των δήμων δεν έγινε.

Ο Κ. Λιάρος πάντως σχολιάζοντας αυτή την κατάσταση επισήμανε: "Οταν τα οικονομικά των δήμων είναι σε τόσο άθλια κατάσταση, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθούμε στο έργο μας. Οταν δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα λειτουργικά μας έξοδα, πώς θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μιας υποβαθμισμένης περιοχής όπως είναι το Ζεφύρι; ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ