Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελίες για "κουκουλώματα"

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ για "απαράδεκτη ολιγωρία" στην εκδίκαση της υπόθεσης του γιατρού του Ιδρύματος, παθολόγου Ν. Μαυρογένη.

Ο γιατρός κατηγορούνταν ότι κατεύθυνε στο ιδιωτικό του ιατρείο τους ασθενείς που τον επισκέπτονταν στο ΙΚΑ. Με απόφαση του δικαστηρίου στις 8 Μάρτη ο γιατρός κρίθηκε αθώος. Σε επιστολή που έστειλε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, το διοικητή του ΙΚΑ, τους βουλευτές του Νομού Λέσβου και τη ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η διεύθυνση του ΙΚΑ Μυτιλήνης δεν της κοινοποίησε στοιχεία από την έρευνα που είχε ζητήσει να διεξαχθεί. Ακόμη, καταγγέλλει τη διεύθυνση του ΙΚΑ ότι δεν παρέστη στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει από τη διεύθυνση του ΙΚΑ Μυτιλήνης να ερευνήσει τι ποσό έχουν χάσει οι ασφαλισμένοι από εξετάσεις που γίνονταν στο ιατρείο του Ν. Μαυρογένη, ενώ έπρεπε να γίνονται (από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μηχανήματα στο ΙΚΑ) με παραπεμπτικό στο νοσοκομείο ή στο συμβεβλημένο με το ΙΚΑ γιατρό.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου τονίζει στην επιστολή ότι "η υπόθεση "κουκουλώνεται"" και ότι "σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αποδεχτούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ