Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ
Ελεύθεροι οι δύο συνδικαλιστές

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι πρόεδροι της ΟΣΥΠΑ Βασ. Αλεβιζόπουλος και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων ΥΠΑ Σωτ. Ζαργαβατσάκης,που κατηγορούνται για "ηθική αυτουργία σε βαθμό κακουργήματος".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης τον περασμένο Δεκέμβρη, οι συνδικαλιστές "προέτρεψαν τον ηλεκτρολόγο Νεόφ. Αργυρίου να αναβοσβήνει τα φώτα στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων επιβατών". Υπενθυμίζεται ότι ο Νεόφ. Αργυρίου παρέμεινε επί 48 μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού και αποφυλακίστηκε στις 9 Φλεβάρη, με χρηματική εγγύηση 500.000 δρχ. και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας 500.000 δρχ. τέθηκε και στους δύο συνδικαλιστές.

Εξω από το ανακριτικό γραφείο, και σε όλη τη διάρκεια της απολογίας των συνδικαλιστών, βρίσκονταν σε ένδειξη συμπαράστασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος, δεκάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Μ. Κωστόπουλος,με δήλωσή του, τόνισε: "Οι ανακριτικές αρχές άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους συνδικαλιστές της ΟΣΥΠΑ. Δηλαδή τους τιμωρούν... Εκτιμάμε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και από πολιτική άποψη εκβιαστική. Πιστεύουμε ότι και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ωριμάζει μέσα τους η δική τους άποψη να πουν τον πολιτικό και συνδικαλιστικό τους λόγο, που δε θα είναι με... όρους".

Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει "την πολιτική των διώξεων και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, που με προκλητικό τρόπο συνεχίζονται, με ευθύνη και πρωτοβουλία της διοίκησης της ΥΠΑ και της κυβέρνησης". Τονίζει ότι οι διώξεις των συνδικαλιστών έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για διάσπαση της ΥΠΑ.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΣΥΠΑ Γ. Ρώτας υπογραμμίζει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές είναι καθαρά πολιτικές, με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις της ΟΣΥΠΑ για την εκχώρηση του αεροδρομίου Σπάτων στους ιδιώτες, αλλά και για τη διάλυση της ΥΠΑ. "Η υπόθεση των Σπάτων - επισημαίνει ο Γ. Ρώτας - συνδέεται άμεσα με τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και μ' αυτή την έννοια είναι απόλυτη ανάγκη η αγωνιστική συσπείρωση ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος". Καταλήγοντας ο γγ της ΟΣΥΠΑ υπογραμμίζει: "Οφείλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών φορέων, που παραβρέθηκαν στα δικαστήρια και ιδιαίτερα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, ο οποίος συμπαραστάθηκε ενεργά καθ' όλη τη διάρκεια, τη στιγμή που συνάδελφοί του άλλων κομμάτων, και μάλιστα πρώην συνδικαλιστές, δεν παρουσιάστηκαν, αν και είχαν προσκληθεί".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχίζει σήμερα το συνέδριο της ΟΣΥΠΑ (2002-03-27 00:00:00.0)
Προτίμησαν να απουσιάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2000-02-16 00:00:00.0)
Το ξεπούλημα των αεροδρομίων δε θα περάσει (1998-09-22 00:00:00.0)
Σχέδια διάλυσης της ΥΠΑ και ιδιωτικοποίησης αεροδρομίων (1997-04-04 00:00:00.0)
Αποθρασύνθηκαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ (1996-06-21 00:00:00.0)
Ανακάλυψαν τώρα άλλους δυο "ενόχους"! (1995-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ