Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑ
Αποθρασύνθηκαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ

Στη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της χυδαιότητας, του τραμπουκισμού και του αυταρχισμού, που εκφράζεται από κορυφαία στελέχη της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με στόχο τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής αντίστασης στο χώρο, καλεί τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΕΣΚ).

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΚ καταγγέλλει την αήθη επίθεση, με ακατονόμαστες φράσεις, που εξαπέλυσε δημόσια ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασ. Αλεβιζόπουλος κατά της συνδικαλίστριας της ΕΣΚ Σ. Ακζώτη,που είναι εκλεγμένη ταμίας της Ομοσπονδίας, και καλεί την ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, να πάρουν θέση για το "νοσηρό αυτό φαινόμενο". Σημειώνεται ότι η τελευταία προκλητική "έκρηξη" του στελέχους της ΠΑΣΚΕ και προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Βασ. Αλεβιζόπουλου,έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 14 Ιούνη, παρουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων. Ομως, καιρό τώρα ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ "εκρήγνυται" συχνά και απειλεί ότι θα... διώξει τη συνδικαλίστρια της ΕΣΚ από το πόστο της. Αυτό γίνεται κάθε φορά που η Σ. Ακζώτη προβάλλει, είτε στην Εκτελεστική Επιτροπή, είτε στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ, τις θέσεις της παράταξης και ασκεί κριτική στο προεδρείο της Ομοσπονδίας:

  • Υπενθυμίζοντας ότι κάποτε αντιστεκόταν στο ξεπούλημα του αεροδρομίου των Σπάτων και στη διάλυση της ΥΠΑ, ενώ τώρα συμβιβάστηκε με όλα αυτά και με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έκανε την Ομοσπονδία όργανο και υπηρέτη των διαπλεκόμενων συμφερόντων του χώρου.
  • Αποκαλύπτοντας τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής (συζητήσεις χωρίς πρακτικά, χωρίς ψηφοφορίες, χωρίς καταγραφή των θέσεων των μελών κλπ.), όπου οι αποφάσεις επιβάλλονται από τον πρόεδρο, με τον οποίο συμφωνούν όλοι πλην της εκπροσώπου της ΕΣΚ.

Η ΕΣΚ καταγγέλλει ότι οι συχνές "εκρήξεις" του προέδρου της ΟΣΥΠΑ έχουν πολιτικές αφετηρίες, με έναν και μοναδικό στόχο: Να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης και αντίρρησης στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και στην υποτακτική μέχρι δουλοπρέπειας τακτική του σημερινού προεδρείου της Ομοσπονδίας.

"Για μια ακόμα φορά - καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης - η ΕΣΚ δηλώνει ότι καμιά χυδαιότητα, καμιά μορφή αυταρχισμού και τραμπουκισμού δεν είναι ικανή να την κάνει να σταματήσει να προβάλλει τις θέσεις της, που είναι θέσεις υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, που δεν τα ξεπουλούν χάριν πρόσκαιρων ανταλλαγμάτων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλάζει ο Μανωλιός;(2012-07-12 00:00:00.0)
Πραξικόπημα στο πραξικόπημα από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ(2003-02-14 00:00:00.0)
Δικαστική απόφαση - κόλαφος για ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ(2002-10-19 00:00:00.0)
Εκθετη η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ(1998-12-22 00:00:00.0)
Διάλυση και στο βάθος... ιδιώτες(1997-05-17 00:00:00.0)
Σχέδια διάλυσης της ΥΠΑ και ιδιωτικοποίησης αεροδρομίων(1997-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ