• Ανακοινώσεις αλληλεγγύης από κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ και τοπικές επιτροπές της ΕΣΑΚ
  • - Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών με τετράωρες στάσεις (9π.μ.-1μ.μ.) το μεσημέρι αποφάσισε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στη... - 1996-06-21 00:00:00.0"/>
  • Ανακοινώσεις αλληλεγγύης από κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ και τοπικές επιτροπές της ΕΣΑΚ
  • - Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών με τετράωρες στάσεις (9π.μ.-1μ.μ.) το μεσημέρι αποφάσισε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στη... - 1996-06-21 00:00:00.0" /> Συνέχεια με τετράωρες στάσεις | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 11
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΟΕΝΓΕ
    Συνέχεια με τετράωρες στάσεις
    • Σήμερα οι γενικές συνελεύσεις της ΕΙΝΑΠ στη "Σωτηρία", ώρα 11π.μ., και των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης στο "Ιπποκράτειο", ώρα 10π.μ.
    • Ανακοινώσεις αλληλεγγύης από κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ και τοπικές επιτροπές της ΕΣΑΚ

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών με τετράωρες στάσεις (9π.μ.-1μ.μ.) το μεσημέρι αποφάσισε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στη συνεδρίασή του που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

    Η προχτεσινή συνεδρίαση, η οποία κράτησε έως τα μεσάνυχτα, εξέτασε όλα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της κινητοποίησης και κατέληξε στην απόφαση των στάσεων εργασίας μετά από το συμπέρασμα πως η κυβέρνηση επί της ουσίας δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα των γιατρών πέρα από τις κινήσεις τακτικής που αφορούν την αύξηση στις υπερωρίες και το διδακτορικό επίδομα, που άλλωστε αφορά μόλις το 15% των γιατρών. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν αποτέλεσμα και της πίεσης που ασκήθηκε κυρίως από τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης.

    Οι στάσεις εργασίας σ' αυτή τη φάση του απεργιακού αγώνα των γιατρών αποτελεί εναλλακτική προοπτική να κρατηθεί ζωντανός ο αγώνας μετά από 5 βδομάδες κινητοποιήσεων και δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στα νοσοκομεία. Πάντως, όλα θα κριθούν τελικά από τις γενικές συνελεύσεις των γιατρών, οι οποίοι τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν τη γενική τους συνέλευση σήμερα στις 10 π.μ. στο "Ιπποκράτειο".

    Σήμερα, εξάλλου, γίνεται και η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 π.μ.

    Αγώνας που πρέπει να στηριχτεί

    "Ο αγώνας που κάνουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου Πεπονή, πρέπει να στηριχτεί απ' όλους τους εργαζόμενους, εντός και εκτός νοσοκομείου. Είναι αγώνας προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων".

    Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Οργανο Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την προάσπιση της δωρεάν δημόσιας υγείας για το λαό. "Η πολιτική, αναφέρει, και πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τα χνάρια της ΝΔ, εκφράζει με τον πιο ωμό τρόπο τις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου" στο χώρο της υγείας και ασφάλισης. Στοχεύει στην απελευθέρωση της αγοράς και στον τομέα της υγείας με τη διατήρηση ενός ελαχίστου δημόσιου τομέα, που θα τροφοδοτεί άμεσα ή έμμεσα το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο. Το νομοσχέδιο Πεπονή υπηρετεί πιστά αυτή τη λογική και με τις ρυθμίσεις του θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, αλλά και σε όλους τους χρήστες υγείας. Γίνεται ακόμη πιο έντονο αυτό που λέει ο λαός μας: "Εχω λεφτά, έχω υγεία"". Το ΚΚΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, επιμένει ότι η υγεία του λαού αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η προστασία του πρέπει να ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους και η εναλλακτική πρόταση του Κόμματος απορρέει από το όραμα ενός υγειονομικού συστήματος ικανού να ανταποκρίνεται στις ανάγκες προστασίας και βελτίωσης του επιπέδου υγείας του ελληνικού λαού με βάση τις σύγχρονες επιστημονικές απαιτήσεις. Ενός υγειονομικού συστήματος, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής του τον άνθρωπο και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, που θα φροντίζει και θα σέβεται τα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας του κάθε πολίτη και της κάθε κοινωνικής ομάδας.

    Η Τοπική Επιτροπή Ζακύνθου της ΕΣΑΚ εκφράζει, με ανακοίνωσή της, την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στο νομοσχέδιο της ντροπής του υπουργείου Υγείας.

    "Η υπόθεση της υγείας δεν αφορά μόνο τους νοσοκομειακούς γιατρούς ή τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Αφορά όλη την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα", τονίζει η ΤΕ Ζακύνθου της ΕΣΑΚ και καλεί όλο τον πληθυσμό του νησιού να συγκροτήσει μέσα απ' τους μαζικούς του φορείς ένα κοινό μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας.

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Αφετηρία πανελλαδικής δραστηριότητας(1997-07-17 00:00:00.0)
    Πρόταση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων(1997-07-02 00:00:00.0)
    Μετέωρο το επίδομα των 35.000 δρχ.(1996-08-23 00:00:00.0)
    Οι νοσοκομειακοί γιατροί χρειάζονται υποστήριξη(1996-06-20 00:00:00.0)
    Συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί(1996-06-08 00:00:00.0)
    Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη(1996-06-07 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ