Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Αντιδημοκρατικές μεθόδους ακολουθεί η διοίκηση του δήμου

Ανακοίνωση - καταγγελία της "Δημοκρατικής Ενότητας"

Την αντιδημοκρατική και απαράδεκτη συμπεριφορά της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ διοίκησης του δήμου Νίκαιας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας".Με ανακοίνωσή της στηλιτεύει τη στάση μελών της πλειοψηφίας, καταγγέλλοντάς τους για εμπάθεια, χυδαιότητα και προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βέρα Νικολαϊδου, Στάθης Βασιλάκης, Μαρία Ζεϊμπέκογλου, Σπύρος Ιωαννίδης Στέλιος Μπενετάτος και Δημήτρης Σεϊτανίδης αναφέρεται:

"

1. H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας, στη Δευτέρα 17 Ιούνη '96, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Ακούστηκαν απόψεις από συμβούλους της πλειοψηφίας για φίμωμα του ΚΚΕ, που με τα πανό και τις αφίσες του ρυπαίνει την πόλη. Αλλοι έλεγαν πως αναβαθμίζουμε τη "σκοτεινή" μας πόλη με θεοσκότεινα και "υπόγεια" μπαράκια, που θα πρέπει να λειτουργούν δίπλα στα σπίτια μας.

Διέκοπταν τις ομιλίες συμβούλων της Δημοκρατικής Ενότητας, που αντέδρασαν σ' αυτά και σε άλλα, όπως την παραχώρηση του Κατράκειου θεάτρου στην εκπομπή"Μπράβο". Για μια βδομάδα 50 εργάτες του δήμου μας απασχολήθηκαν για την περιποίηση του χώρου. Ισως για να εισπράξει η δημοτική αρχή τα μπράβο της Ρούλας Κορομηλά.

Διαμαρτυρήθηκαν γιατί επιμείναμε να πάρει το ΔΣ απόφαση πως δε θα επιτρέψει στην ΤΕΛΕΣΤΕΤ να στήσει την κεραία της σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, όπως αυτό επιχειρήθηκε σε γειτονιά της Χαλκηδόνας.

2. Αποκορύφωμα, όμως, όλων αυτών ήταν οι ενέργειες του Γ. Μιχαλακάκου, προέδρου του ΔΣ, ο οποίος και στο παρελθόν έδωσε δείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς. Οχι μόνο ανέχτηκε τις διακοπές σε βάρος των συμβούλων της Δημοκρατικής Ενότητας, αλλά έκλεισε και τα μικρόφωνα για να τους αφαιρέσει το λόγο. Τέλος, με εμπαθή τρόπο που αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας, την ώρα που υποτίθεται προήδρευε, επιτέθηκε στη Δημοκρατική Ενότητα και την επικεφαλής της Βέρα Νικολαϊδου, λέγοντας: "Ο λαός σας πέταξε στο περιθώριο και θα δώσεις λόγο για τις πράξεις σου και τα ψέματα που είπες". Και μετά αρνήθηκε να της δώσει το λόγο επί προσωπικού, καταστρατηγώντας κάθε έννοια κανονισμού και δημοκρατίας και έχοντας, δυστυχώς, για όλα αυτά την κάλυψη του δημάρχου.

3. Μετά από αυτά τα αχαρακτήριστα γεγονότα οι σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Ενότητας" αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καταγγέλλουν πως με αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθόδους η διοίκηση του δήμου προσπαθεί να συγκαλύψει την αντιδημοτική και αντιλαϊκή πολιτική της (αύξηση τελών στο 25%, έξοδα για φιέστες, αδιαφανείς προσλήψεις που ακόμα δεν έχουν γι' αυτό ενημερώσει το ΔΣ).

4. Μετά την αποστροφή του εμπαθούς παραληρήματος του "θα δώσεις λόγο για τις πράξεις σου" ο Γ. Μιχαλακάκος ουσιαστικά επιβεβαίωσε πολύ σύντομα, αυτό που είχαμε καταγγείλει στη συνεδρίαση του ΔΣ για τον "ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ". Οτι η δημοτική αρχή θυσιάζει τα συμφέροντα του δήμου μπροστά στις πολιτικές σκοπιμότητές της, ίσως και τις προσωπικές εμπάθειες και φιλοδοξίες ορισμένων, για παραπομπή σε δίκη της Βέρας Νικολαϊδου.

5. Για την επέκταση των σχολών "ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" η ΕΟΚ επιχορήγησε το έργο με το ποσό των 330 εκατομμυρίων. Τελικά το '96 επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, καθορίζει πως ένα μέρος του έργου - γιατί μόνο αυτό μπόρεσε να εκτιμήσει - αξίζει 250 εκατομμύρια. Και λίγο αργότερα πως τελικά αξίζει μόνο 200 εκατομμύρια. Ολο δε το έργο - με βάση τις τιμές του αντίστοιχου κώδικα και ακριβείς επιμετρήσεις - εκτιμάται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου πάνω από 510 εκατομμύρια. Αν υπολογιστεί και ο ΦΠΑ το τελικό ποσό ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια.

6. Μετά από πολλές συνεδριάσεις και μεγάλη καθυστέρηση, η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκε τη θέση της επιτροπής του υπουργείου. Προχώρησαν σε αυτή την αποδοχή που σημαίνει επιβάρυνση του δήμου πολλών εκατομμυρίων παρά την επιμονή της Δημοκρατικής Ενότητας πως δεν είναι δυνατόν ο δήμος να αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας. Κάτι που δεν αμφισβήτησε ως τώρα καμία δημοτική παράταξη, ούτε αυτή της πλειοψηφίας. Ακόμα ζητήσαμε, πριν την τελική τους απόφαση να κάνει εκτίμηση για το έργο ο πιο υπεύθυνος τεχνικός σύμβουλος του κράτους, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Και αυτό ακόμη αρνήθηκαν να κάνουν.

7. Το έργο της επέκτασης και ανακαίνισης των σχολών "ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" είναι πραγματικότητα από το '93. Με τους νέους χώρους που ξεπερνούν τα 1.500 τ. μ., πλήρη εξοπλισμό και νέα μηχανήματα, τριπλάσιο αριθμό μαθητών από πριν, λειτουργεί, καλύπτοντας σύγχρονες ανάγκες στην τεχνική εκπαίδευση. Αυτόν το χώρο επέλεξε η νέα δημοτική αρχή το '95 για να στεγάσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σε αυτό μάλιστα διευθυντής - σύμφωνα με πληροφορίες μας γιατί επίσημη ενημέρωση ακόμα δεν έχουμε - είναι ένας από τους μηνυτές της Βέρας Νικολαϊδου, ο Κ. Τσεφαλάς.

Πρόκειται για ένα έργο μεγαλόπνοο για τα δεδομένα της πόλης μας που πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάρυνση των δημοτών της.

8. Τέλος, εμείς πριν απ' όλα δίνουμε λόγο στο λαό αυτής της πόλης και πιστεύουμε πως ήδη διακρίνει και ακόμα καλύτερα θα εκτιμήσει την προσφορά της "Δημοκρατικής Ενότητας". Μπορεί να διακρίνει και να εκτιμήσει ποιοι είναι δίπλα του, δική του σάρκα σ' όλη τη δύσκολη, ανηφορική πορεία της Κοκκινιάς. Και ποιοι είναι επισκέπτες και περαστικοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ