Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με την κεντρική εξουσία, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα

Με το πρόσχημα ότι το Νομαρχικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν είναι βιομηχανία έκδοσης ψηφισμάτων, η πλειοψηφία του αρνήθηκε να συζητήσει τρία ψηφίσματα που κατέθεσε ο σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Μιχάλης Σπυριδάκης.

Συγκεκριμένα: Στο ένα ψήφισμα εκφραζόταν συμπαράσταση στους γιατρούς του ΕΣΥ που βρίσκονται στην τέταρτη βδομάδα του απεργιακού τους αγώνα, που στοχεύει ανάμεσα στα άλλα στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Το δεύτερο αφορούσε τον αγώνα κατοίκων της Κάτω Τούμπας που προσπαθούν να αποτρέψουν τσιμεντοποίηση μιας έκτασης 4.000 τ.μ. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αν και δεν είχε η ίδια την οικονομική δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα, μπορούσε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κατοίκων και να πιέσει την κεντρική εξουσία. Με το τρίτο, εκφραζόταν η συμφωνία με την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

"Η ταχτική αυτή δείχνει εξαιρετικά γλαφυρά την αντίληψη που κυριαρχεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Μια αντίληψη που θέλει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μακριά από τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων και γενικότερα των πολιτών. Δείχνει, επίσης, ξεκάθαρα την άρνηση της πλειοψηφίας να έρθει σε σύγκρουση με τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας ακόμη κι όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ. Τέλος, καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τονίζει ότι "δε θα σταματήσει να προβάλλει τα αιτήματα των πολιτών παρά τη συστηματική και πεισματική προσπάθεια των κυρίαρχων δυνάμεων να υψώσουν ένα τείχος σιωπής γύρω από αυτά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ