Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ
Δικαστική απόφαση - κόλαφος για ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Δικαστικό «φρένο», στο συνδικαλιστικό πραξικόπημα που επιχείρησαν τα «συνεταιράκια» ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κρίνοντας «παράνομη» την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ), καθώς σε αγαστή συνεργασία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, αγνοώντας προκλητικά το νόμο 1264/82 (προβλέπει την απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων) και εφαρμόζοντας τον άτυπο χουντικό... νόμο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», απέκλεισαν την ΕΣΚ και μοίρασαν μεταξύ τους τις οκτώ από τις εννιά έδρες της Εκτελεστικής Επιτροπής (η ένατη δόθηκε σε ανεξάρτητο υποψήφιο).

Σημειώνεται ότι με βάση τα ποσοστά που έλαβαν οι συνδυασμοί, η ΕΣΚ έπρεπε να συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΣΥΠΑ με δύο εκπροσώπους.

Με την υπ' αριθμ. 7333/2002 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (δικαστής Σπ. Μοσχονά) έκανε αποδεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ, κρίνοντας «παράνομη ως αντικείμενη στο νόμο 1264/82» την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΣΥΠΑ.

Στο μεταξύ, στις 30/10/2002 στο Πρωτοδικείο εκδικάζεται η αίτηση της ΕΣΚ που ζητά να διοριστεί προσωρινή διοίκηση, με σκοπό τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΠΑ για τη διενέργεια αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέας ΕΕ, σύμφωνα με το νόμο 1264/82.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αλλάξει το νομικό καθεστώς στην ΥΠΑ και συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντί σας, απευθύναμε έκκληση προς όλους τους συναδέλφους - μέλη του Γενικού Συμβουλίου για άμεση σύγκληση του οργάνου, ώστε χωρίς να καταλήξουμε στα δικαστήρια, να εκλέξουμε Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού της ΟΣΥΠΑ.

Απευθυνόμενοι στις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ τους καλούμε να πάψουν να δυναμιτίζουν το χώρο με άστοχες αντιδημοκρατικές ενέργειες, εκτός και εάν ο στόχος τους συμπλέει με τα κόμματά τους, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση της ΥΠΑ».

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση της συνδικαλιστικής ηθικής και την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ