Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Συνεχίζει στην πρώτη γραμμή

Θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών, ιδιαίτερα θετική όμως η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που επιτεύχθηκε και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μια συσπείρωση που στόχο έχει να συνεχίσει τη δράση της και μετά τις εκλογές, να δοκιμαστεί στους νέους αγώνες που θ' ακολουθήσουν. Τα παραπάνω σημειώνονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Θεσσαλονίκης» (ΝΑΣΥ). Θυμίζουμε ότι η ΝΑΣΥ με υποψήφιο νομάρχη τον Γιώργο Ρόκο πήρε ποσοστό 8% και εξέλεξε τρεις νομαρχιακούς συμβούλους. Υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση, την ΕΔΗΚ, κοινωνικές δυνάμεις και προσωπικότητες του νομού.

Η εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών προέκυψε μέσα από συζήτηση των υποψηφίων της παράταξης. Η ΝΑΣΥ σημειώνει πως έδωσε ένα δύσκολο αλλά ωραίο προεκλογικό αγώνα με θετική απήχηση στο λαό του νομού. Χαιρετίζει τους χιλιάδες πολίτες που έδειξαν την εμπιστοσύνη και με την ψήφο τους, τους αγωνιστές που στήριξαν με ανιδιοτέλεια τον προεκλογικό αγώνα. Καλεί το λαό να μην ξεχάσει ότι σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, η ΝΑΣΥ επέλεξε να μιλήσει για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, την ευθύνη του δικομματισμού γι' αυτά, την ανάγκη να αποκτήσει πολιτικό ρόλο η Νομαρχία.

Η ΝΑΣΥ είχε σε αυτές τις εκλογές κυρίως δύο στόχους:

  • Να καταδικαστούν οι δύο μεγάλοι με τους υποψήφιους που είχαν για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.
  • Να ενισχυθεί η λογική της συσπείρωσης, του αγώνα, της αντίστασης και στην Αυτοδιοίκηση. Αυτό γινόταν μόνο με την ενίσχυση της ΝΑΣΥ.

Σημειώνει ότι για την εκτίμηση του αποτελέσματος πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής: Η έντονη δικομματική πόλωση που εκφράστηκε με τις προσωπικές επιθέσεις δήθεν αντιδεξιού χαρακτήρα από τη μία και με την απουσία από τη συζήτηση από την άλλη. Τα ΜΜΕ ελάχιστα ασχολήθηκαν με τις εκλογές και ιδιαίτερα τις νομαρχιακές. Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε μετεξέλιξη, συνδέεται όλο και περισσότερο με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία ρίχνουν το βάρος τους στους δύο μεγάλους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίνουμε το αποτέλεσμα θετικό» επισημαίνει η ΝΑΣΥ και συνεχίζει: «Πέρα από το αποτέλεσμα, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι επιτεύχθηκε η Συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και στην Αυτοδιοίκηση. Οτι αυτή η συσπείρωση θα πρέπει να συνεχίσει και μετά τις εκλογές. Να δοκιμαστεί στους νέους αγώνες που θα γίνουν μιας και θα συνεχιστεί η ίδια και πιο έντονη αντιλαϊκή πολιτική».

Η ΝΑΣΥ υπογραμμίζει τέλος ότι από σήμερα οι τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και ότι ο συνδυασμός θα συνεχίσει να λειτουργεί στην προσπάθεια να ακούγεται δυνατά η αγωνιστική - διεκδικητική φωνή μέσα και έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ