Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Απαράδεκτη η παρεμπόδιση των διαδηλώσεων

Επιστολή στην ιταλική πρεσβεία, με αφορμή τα σχέδια για τη Φλωρεντία

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» την πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να αναστείλει την ισχύ των διατάξεων της Συνθήκης Σένγκεν, που αφορούν την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες της ΕΕ, με στόχο να εμποδίσει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και τις μεγάλες διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Φλωρεντία από τις 6 έως και τις 10 Νοέμβρη.

Πρόθεση που έγινε γνωστή από δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου και δε διαψεύστηκε.

Και αυτό το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει την ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστική στροφή των κυβερνήσεων της ΕΕ. Να αποκαλύψει πως τα μέτρα και οι συνθήκες που μπαίνουν σε εφαρμογή, στο όνομα της προστασίας των πολιτών της ΕΕ, ένα και μόνο στόχο έχουν: Να προασπίσουν κατ' αρχήν την Ευρώπη των πολυεθνικών από τους ίδιους τους λαούς της.

Και σ' αυτή την προσπάθεια κινούνται ενιαία «νεοφιλελεύθεροι» και «σοσιαλιστές» ηγέτες.

Με αυτή την εξέλιξη καταρρίπτονται ακόμη και τα όποια προσχήματα προβλήθηκαν, για να δικαιολογηθεί η δράση των κατασταλτικών μηχανισμών στην περίοδο των προηγούμενων κινητοποιήσεων, ενάντια στις συναντήσεις του «G8» και των ηγετών της ΕΕ.

Διότι στη Φλωρεντία δε συναντώνται τα κινήματα με αφορμή κάποια συνάντηση ηγετών. Θα συναντηθούν τα κινήματα των χωρών της Ευρώπης και θα διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική των ηγετών. Δηλαδή ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ, το ρατσισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ.

Στόχος, λοιπόν, των μέτρων που προτίθεται να πάρει η ιταλική κυβέρνηση είναι οι διαδηλώσεις των εργαζομένων των χωρών - μελών της ΕΕ. Το δικαίωμα της αμφισβήτησης και της διεκδίκησης.

Με επιστολή διαμαρτυρίας, που έστειλε στην ιταλική πρεσβεία στη χώρα μας, και με παραλήπτη τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», που θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2003, σημειώνει: «Θεωρούμε την πρόθεση της κυβέρνησής σας, όπως εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, να αναστείλει την ισχύ της συνθήκης Σένγκεν από 6 έως 10 Νοέμβρη 2002, ώστε να εμποδιστούν οι προγραμματισμένες εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, όπως και η μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στη Φλωρεντία στις 9 Νοέμβρη, σαν καταδικαστέα, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική». Και καλεί την ιταλική κυβέρνηση «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών στις εργασίες του ΕΚΦ και τις άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Μέρκελ - Ρέντσι για το αντιλαϊκό «μείγμα» (2015-01-26 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Φλωρεντία (2002-11-02 00:00:00.0)
Εντείνεται ο αυταρχισμός της ΕΕ (2002-10-18 00:00:00.0)
Κουβέντα για ΝΑΤΟ και ΕΕ (2002-07-16 00:00:00.0)
Η «ελευθερία» τους... (2001-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ