Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΝΙΚΑΙΑ
Δεν πέρασε η προβοκάτσια... «της μέρας»

Παλλαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Στέλιο Μπενετάτο. Με χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη προσπαθεί ο Λαλιώτης να επιβάλει τον Τράπαλη

Ο Στέλιος Μπενετάτος
Ο Στέλιος Μπενετάτος
Ακάθεκτη και αισιόδοξη προχωρά η «Δημοκρατική Ενότητα» (ΔΕ) Νίκαιας με τον επικεφαλής της και υποψήφιο δήμαρχο, Στέλιο Μπενετάτο, στην αυριανή εκλογική μάχη, με μοναδικά «όπλα» την ντουντούκα, την αφίσα και τις περιοδείες, απέναντι στην επέλαση ενός τεράστιου και πανάκριβου μηχανισμού, τον οποίο έχουν στήσει το ΠΑΣΟΚ και η παράταξη Τράπαλη, που χρησιμοποιούν όλη την «γκάμα» των μεθόδων άσκησης ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας προς τους ψηφοφόρους.

Η προχτεσινή, συγκλονιστική συγκέντρωση της ΔΕ, που επιβεβαίωσε το μέγεθος της απήχησης του Στ. Μπενετάτου στο λαό της Κοκκινιάς, μετέτρεψε σε πραγματικό πανικό τον τρόμο στο κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, που «κατοικοεδρεύει» το τελευταίο διάστημα στην πόλη, για να συντονίσει την επίθεση «λάσπης» που εξαπολύεται μέσω της δημοτικής παράταξης του ευνοούμενού τους και της κατευθυνόμενης παράταξής του στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου.

Η ΔΕ δεν έχει σταματήσει να καταγγέλλει ανοιχτά στους Κοκκινιώτες «το όργιο τρομοκρατίας του μηχανισμού του Βασίλη Τράπαλη», όπως καταγράφεται μέσα από τις καταγγελίες που φτάνουν στην παράταξη από δημότες και οι οποίες πληθαίνουν όσο λιγοστεύει ο χρόνος μέχρι την κάλπη. Πρόκειται για πιέσεις κάθε είδους και κατά περίπτωση, από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των δημοτών, με στόχο τη δημιουργία ψεύτικων διλημμάτων ή ακόμη και φοβίας. Τα τηλέφωνα έχουν «πάρει φωτιά» και οι ψηφοφόροι ακούν έκπληκτοι από την άλλη άκρη της γραμμής να τους ανακοινώνεται ότι η συγκεκριμένη κλήση γίνεται «εκ μέρους του κ. Λαλιώτη», ο οποίος φυσικά «καλεί» στην υπερψήφιση του Τράπαλη! Εκτός των άλλων, αυτά τα τηλεφωνήματα παραβιάζουν, αν δεν καταργούν εντελώς, τη «μυστικότητα» της ψήφου, για την οποία τόσο «περηφανεύεται» το αστικό σύστημα. Διότι το τηλέφωνο δεν είναι ντουντούκα, απευθύνεται προσωπικά και είναι προφανές ότι η αντίδραση του αποδέκτη του τηλεφωνήματος «καταγράφεται».

Απο την προχτεσινή συγκέντρωση και συναυλία της «Δημοκρατικής Ενότητας»
Απο την προχτεσινή συγκέντρωση και συναυλία της «Δημοκρατικής Ενότητας»
Στη «μάχη» της Κυριακής - όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται ο Κ. Λαλιώτης - χρησιμοποιείται και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πανεθνικής εμβέλειας, ο οποίος, εφαρμόζοντας πιστά τη γνωστή γκεμπελική ρήση, «πες πες κάτι θα μείνει», προσπαθεί να πιέσει κυρίως προς την κατεύθυνση των συνδυασμών που ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στη ΔΕ. Η συγκεκριμένη αθλιότητα περί «απόσυρσης» της υποστήριξης στη ΔΕ ξεπέρασε τους δρόμους της Νίκαιας περνώντας και στα ΜΜΕ. Το εύρος που έλαβε αυτή η νέα προβοκάτσια ανάγκασε το συνδυασμό «Νίκαια - Πρωτοπορία» και τον επικεφαλής του, Γ. Ν. Πρωτόπαπα, να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης του χτεσινού, σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εθνος». Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Δημοτικός Συνδυασμός "ΝΙΚΑΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" και ο επικεφαλής Γιώργος Πρωτόπαπας διαψεύδουμε το δημοσίευμα της 18 Οκτωβρίου 2002 της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" και κάθε άλλο παρόμοιο δημοσίευμα για δήθεν απόσυρση της υποστήριξής μας από τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο. Ο επικεφαλής μας και όλος ο συνδυασμός παραμένουμε σταθεροί στις αρχικές μας θέσεις για ΑΛΛΑΓΗ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ στην αυτοδιοικητική πολιτική του δήμου. Εξακολουθούμε να προτείνουμε Νικαιώτη δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο».

Ανάλογου «ήθους» ήταν η απόπειρα να «θολώσουν τα νερά» σε σχέση και με την υποστήριξη της «Νέας Εποχής» και του Ευ. Κίτσου στη ΔΕ. Αμέσως, η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής: «Επειδή γίνεται παραπληροφόρηση και παραπλάνηση του νικαιώτικου λαού από τον κομματικό μηχανισμό που στηρίζει τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Βασίλη Τράπαλη σε μερικά ΜΜΕ, προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι: Ο Συνδυασμός "ΝΙΚΑΙΑ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" και ο επικεφαλής του Κίτσος Ευάγγελος ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ για δήμαρχο Νίκαιας τον Στέλιο Μπενετάτο».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί η δέσμευση της ΔΕ διά στόματος Στ. Μπενετάτου στην προχτεσινή συγκέντρωση, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την επιστροφή της παράταξης στη διοίκηση του δήμου, θα συμμετέχουν και οι συνδυασμοί που δε θα έχουν εκλέξει σύμβουλο - με συμβουλευτική ψήφο - με το σκεπτικό ότι θα συμμετείχαν και δικαιωματικά στο ΔΣ αν ίσχυε το δίκαιο σύστημα της απλής αναλογικής!

Τέλος, σε ανοιχτή επιστολή του προς το λαό της Κοκκινιάς, ο Στ. Μπενετάτος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η αισιοδοξία της ΔΕ για το ότι μαζί με το λαό θα μπορέσει να βγάλει την πόλη από το τέλμα στηρίζεται «όχι μόνο σε όλους αυτούς που μας στήριξαν με την καρδιά και την ψήφο τους στον πρώτο γύρο και τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας», αλλά «και σε όλους τους άλλους τίμιους συνδημότες μας που ανεξάρτητα από την επιλογή στην ψήφο τους αποδέχονται ότι η "Δημοκρατική Ενότητα" έκανε και κάνει έναν καθαρό αγώνα, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς λασπολογίες και αδιαφανείς συναλλαγές στο παρασκήνιο».

«Αυτή την Κυριακή η επιλογή μας, εκτός των άλλων, πρέπει να αναδείξει μια δημοτικά αρχή που θα βάλει τέλος στο θλιβερό κατήφορο της πόλης μας», συνεχίζει ο υποψήφιος δήμαρχος, και καταλήγει: «Η υπερψήφιση της "Δημοκρατικής Ενότητας" στις 20 του Οκτώβρη θα είναι ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ