Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΒΥΡΩΝΑΣ
Ο δήμος θα παραμείνει υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων

Μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση υπέρ της επανεκλογής του Ν. Ρογκάκου

Σε μια λαϊκή διαδήλωση υπέρ της επανεκλογής του δημάρχου Ν. Ρογκάκου και υπεράσπισης του λαϊκού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξελίχτηκε χτες βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης» που έγινε στην πλατεία Ταπητουργείου του Βύρωνα.

Η συγκέντρωση αποτέλεσε ένα δείγμα της δυναμικής και της ευρύτατης συσπείρωσης που έχει επιτευχθεί για την επανεκλογή του Ν. Ρογκάκου. Μια συσπείρωση που θα επισφραγιστεί και με την ψήφο των Βυρωνιωτών αύριο.

Ηταν μια πραγματικά παμβυρωνιώτικη συγκέντρωση. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, απ' όλες τις γενιές και απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, που όμως συμφωνούν σε κάτι, στο να παραμείνει ο δήμος υπερασπιστής των λαού και να μη μετατραπεί σε μεσάζοντα και υπηρέτη μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και αντιλαϊκών πολιτικών, όπως σχεδιάζει να κάνει ο Ν. Χαρδαλιάς, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

Η συγκέντρωση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες στον ίδιο χώρο. Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης «Βύρωνας: Ανάπτυξη - Προοπτική» με επικεφαλής τον Π. Κόνσουλα που στο β' γύρο υποστηρίζει την επανεκλογή του Ν. Ρογκάκου, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Δημήτρη Σουλιώτη, μέλους της ΚΕ του ΣΥΝ, υποψήφιου στον α' γύρο με το ψηφοδέλτιο του Δ. Σάρολα, που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΝ.

Παραβρέθηκαν: Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, ο δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής, ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα και επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας Ανάπτυξη Προοπτική» Π. Κόνσουλας, ο Γ. Στέφος, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος με τη ΝΑΣ, ο Λ. Κανελόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της «Γιούνισεφ», ο Γ. Βαρδουχάκης, γραμματέας της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Βύρωνα, οι οικογένειες των πρώην δημάρχων Βύρωνα Αχ. Γεωργούτσου, Θ. Φατσέα και Δ. Νικολαΐδη, εκπρόσωποι του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, οργανώσεων συνταξιούχων και άλλοι

«Αυτή η νίκη, είπε, δεν είναι μόνο δική μας. Είναι όλων. Θα μετρήσει σα νίκη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων του Βύρωνα», είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο Ν. Ρογκάκος. Και συνέχισε: «Σήμερα είναι ακόμα πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά να παραμείνει ο δήμος σε αγωνιστική πορεία κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές. Σας είπαμε πάντα την αλήθεια. Είμαστε υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Δε διστάσαμε να εναντιωθούμε σε κάθε κυβερνητικό μέτρο που θίγει δικαιώματα και κατακτήσεις. Οποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τα λαϊκά συμφέροντα. Καλούμε ιδιαίτερα τους αριστερούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να δώσουμε μαζί τη μάχη. Κανένας αριστερός δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος - αδιάφορος για το 2ο γύρο. Ηρθε η ώρα να ξανασυναντηθούμε, παλιοί και νέοι αγωνιστές, να δώσουμε νέα πνοή στο λαϊκό κίνημα. Να δώσουμε απάντηση σε αυτούς που χλευάζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας».

Στη συνέχεια ο Ν. Ρογκάκος αναφέρθηκε στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην ΤΑ και στην παρακράτηση των οικονομικών πόρων, υπογραμμίζοντας: «Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο εμείς αντισταθήκαμε». Εθεσε δε το πραγματικό δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι Βυρωνιώτες: Από τη μια είναι η φιλολαϊκή, αγωνιστική πρότασή μας, που χρόνια τώρα βαδίζουν οι δημοτικές αρχές του Βύρωνα. Από την άλλη, η λογική του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που εκφράζεται από τον κ. Χαρδαλιά που ανάμεσα στα άλλα προτείνει για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του δήμου το δημοτικό λαχείο και το δημοτικό ομόλογο! «Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι τα οικονομικά του δήμου δε θα λυθούν με τον τζόγο, και με φόρους και δανεισμούς, αλλά με αγώνα να καλύπτονται οι ανάγκες της ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό» τόνισε ο Ν. Ρογκάκος. Και κατέληξε:

«Μαζί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Να γίνει ο δήμος πόλος λαϊκής ενότητας - συσπείρωσης και αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Δε θα δεχτούμε την επιβάρυνση του λαού με τέλη - φόρους. Δε θα εφαρμόσουμε αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται από την κεντρική εξουσία. Δε θα παραδώσουμε τις υπηρεσίες του δήμου στα "τρωκτικά" των μεγάλων συμφερόντων και του Χαρδαλιά. Μαζί με τους εργαζόμενους θα παλέψουμε για το μεροκάματο, τη μόνιμη και σταθερή δουλιά, για δημόσια κοινωνική ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία. Μαζί με το λαό θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών - τη νέα επίθεση στο Ιράκ. Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε, να συναινέσουμε στη νέα τάξη και τους Αμερικάνους. Θα αντιπαλέψουμε κάθε νόμο που περιορίζει δημοκρατικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ