Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΔΗΜΟΙ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ
Μηνύματα λαϊκής νίκης

Η πρωτιά στον α` γύρο της «Δημοτικής Συνεργασίας Αμβρακικού», με επικεφαλής τον Α. Μαυρομάτη, στο Δήμο του Αμβρακικού Αρτας, δίνει μήνυμα αισιοδοξίας για την τελική νίκη στο 2ο γύρο των εκλογών αύριο. Ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει πως υπάρχει ευνοϊκό κλίμα για την παράταξη και πως ο συνδυασμός έδωσε και δίνει πολύ σκληρή μάχη μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Ομως, είναι πολλές οι ενδείξεις εμπιστοσύνης των λαϊκών ανθρώπων της περιοχής στο συνδυασμό, κάτι που τονώνει και την αισιοδοξία για τα τελικά αποτελέσματα.

Η νίκη που προδιαγράφεται, όπως δήλωσε ο Α. Μαυρομάτης, για τη «Δημοτική Συνεργασία», θα είναι νίκη των δυνάμεων, που αγωνίζονται για την κατάκτηση καλύτερων συνθηκών ζωής των αγροτών, των ψαράδων και των εργαζομένων της περιοχής. Των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται το χώρο της Αυτοδιοίκησης ως χώρο πάλης, κατάκτησης δικαιωμάτων και αντίστασης στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ.

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που δέχεται, επίσης, η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» στο Δήμο Μελιτειέων Κέρκυρας από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο και τον αγώνα της να συνεχίσει ο δήμος, όπως και στην προηγούμενη τετραετία, το δρόμο της πάλης, της διεκδίκησης και της αντίστασης. Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Β. Αρμενιάκος επισήμανε, μιλώντας στο «Ρ», ότι η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» αποτελεί εγγύηση αγωνιστικής προσπάθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων που προηγήθηκαν. Ο Β. Αρμενιάκος, ο οποίος είναι μέλος και της ΠΑΣΥ, κάλεσε τους δημότες, να ενισχύσουν μαζικά τη δεύτερη Κυριακή την παράταξη, ώστε με την επανεκλογή του δημάρχου να ισχυροποιηθεί ο πόλος της αντίστασης και της διεκδίκησης στο δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή, όπου οι δύο κύριες οικονομικές δραστηριότητες, ο τουρισμός και τα αγροτικά (κυρίως ελαιοκαλλιέργεια), βρίσκονται σε κρίση λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση και την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ