Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Με... προοδευτικό προσωπείο

Το σύνθημα «στείλτε μήνυμα» που χρησιμοποίησε η ΝΔ δε βρήκε αποδέκτες και επιστρέφει στη Ρηγίλλης, υποστήριξε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καθ' όλη της διάρκεια της συνέντευξης ήταν εξαιρετικά προσεκτικός όταν μιλούσε για την «Αριστερά» και τους «προοδευτικούς ψηφοφόρους», τους οποίους καλοπιάνει μια βδομάδα τώρα, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Κ. Λαλιώτης υποστήριξε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε «όχι στις αδιέξοδες πολιτικές πόλωσης, του φανατισμού και της σύγκρουσης, αφήνοντας μετέωρη την προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μετωπική κομματική αντιπαράθεση».

Για την Ακροδεξιά

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συνέχισε και χτες να «παίζει» με τα ακροδεξιά παιχνίδια που έκανε «μόδα» τον τελευταίο καιρό. Οταν ρωτήθηκε σχετικά με την ομιλία Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησε τη ΝΔ για αναζωπύρωση της Ακροδεξιάς, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι υπήρχε πάντα Ακροδεξιά, η οποία τα τελευταία χρόνια βρισκόταν εν υπνώσει, και που τα τελευταία χρόνια αναζωπυρώνεται μέσα από διάφορες εκφράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ».

Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με τις επιλογές της, και κυρίως την επιλογή Τζαννετάκου, έδωσε χώρο για να εμφανιστεί ρεύμα με ακροδεξιές απόψεις και θέσεις, και έδωσε τη δυνατότητα στο ρεύμα αυτό να διεκδικεί πολιτική παρουσία», προσθέτοντας ότι «η ηγεσία της ΝΔ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».

Υπέρ της... προόδου

Εξάλλου, αναφερόμενος στο β' γύρο των εκλογών, ο Κ. Λαλιώτης δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα δώσει αμέριστη υποστήριξη σε κάθε δήμαρχο ή νομάρχη, που έχει σύγχρονο και προοδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δήμου ή του νομού στον οποίο είναι υποψήφιος».

Κάλεσε, δε, «όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» και να συμπαραταχτούν ενεργά με τους άξιους και ικανούς προοδευτικούς νομάρχες και δημάρχους», και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως μπορεί να δημιουργηθεί «ένα σύγχρονο δημοκρατικό και προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας σε κάθε νομό και δήμο».

«Οι δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί να το θελήσουμε όλοι μαζί, ώστε να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση στην οποία μπορούν να λάμπουν όλα τα χρώματα, εκτός από το μαύρο και το γκρίζο», ανέφερε ο κ. Λαλιώτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΠΑΣΟΚ «ψηφίζει» ΝΔ (2002-12-05 00:00:00.0)
Κατ' ευφημισμόν «αντιπολίτευση» (2002-10-25 00:00:00.0)
Το 2004... μπορεί και να νικήσουμε! (2002-10-24 00:00:00.0)
Ακρο... άθλιοι! (2002-10-09 00:00:00.0)
Γιατί αναβιώνουν φαντάσματα του παρελθόντος (2002-10-06 00:00:00.0)
«Αμυντική» τακτική (2002-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ