Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Ψήφο στους αγωνιστικούς συνδυασμούς - «μαύρο» στο δικομματισμό

Motion Team

Η ώρα της κάλπης με τη διεξαγωγή του 2ου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών έφτασε, με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια να δίνουν τη μάχη σε δεκάδες δήμους, μεταξύ των οποίων και πέντε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Τις λίγες ώρες που μένουν πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα από τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους και οπαδούς και όλους τους ριζοσπάστες αγωνιστές που συσπειρώθηκαν σε αυτή τη μάχη για την υπερψήφιση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Την ίδια στιγμή χρειάζεται να ακουστεί ηχηρό και το μήνυμα της καταδίκης της πολιτικής του δικομματισμού και των ΣΥΝεταίρων του, με το άκυρο και λευκό όπου στο β΄ γύρο βρίσκονται εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς και ο συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ σε δεκάδες δήμους, ΣΥΝ.

Και σ' αυτή τη μάχη από τους εκλεκτούς του δικομματισμού, τους θιασώτες του συμβιβασμού και με άνωθεν «Λαλιώτειες» παρεμβάσεις, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, από τις προβοκάτσιες για κρυφές συμφωνίες και αλισβερίσια μέχρι τη γνωστή ρουσφετολογία αλλά και τις απειλές για απολύσεις και άλλες κυρώσεις σε εργαζόμενους ψηφοφόρους. Η Νίκαια που δίνει τη μάχη για να απαλλαγεί από τον εκλεκτό της κυβέρνησης Τράπαλη, είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση εφαρμογής τέτοιων βρώμικων μεθόδων και μεθοδεύσεων. Στην Πετρούπολη και το Ελληνικό, επίσης καταγράφονται τέτοια φαινόμενα. Και βεβαίως αυτό γίνεται γιατί θέλουν να αποτρέψουν οι δήμοι να γίνουν μετερίζια στην πάλη του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αντίστοιχες βρώμικες μεθοδεύσεις ακολουθούν όμως και οι υποψήφιοι του δικομματισμού και σε πολλούς δήμους, όπου οι αγωνιστικοί συνδυασμοί δεν πέρασαν στο 2ο γύρο. Με την ψιθυρολογία και τις υπόγειες διαδόσεις, αλλά ακόμη και με ανακοινώσεις τους, επιχειρούν να εμφανιστούν ότι υποστηρίζονται στο 2ο γύρο από αγωνιστικούς συνδυασμούς. Οπως για παράδειγμα στο Γαλάτσι, όπου με ανακοίνωσή του προχτές βράδυ ο «αντάρτης» ΠΑΣΟΚος υποψήφιος δήμαρχος Θ. Τούντας άφηνε να εννοηθεί ότι τον στηρίζει η «Δημοτική Συμπαράταξη» με επικεφαλής τον Μπ. Ασφή που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ. Το γεγονός προκάλεσε την οργισμένη απάντηση της παράταξης, η οποία κυκλοφόρησε στην πόλη χιλιάδες ανακοινώσεις, καλώντας τους Γαλατσιώτες να καταψηφίσουν και τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου, να απεγκλωβιστούν από τη λογική του μικρότερου κακού και να απαλλαχτούν από τις αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξει η ζωή τους χωρίς ν' αλλάξει η γενικότερη πολιτική κατάσταση. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εκδόθηκαν στους Αγίους Αναργύρους από τη «Συνεργασία Αλλαγής» και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Μούρτη, αλλά και αλλού.

Απάντηση σε όλα αυτά δίνουν οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές με το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη μέρα, όταν πέσει η αυλαία των εκλογών. Τότε δηλαδή που θα κοπάσουν τα διάφορα προπαγανδιστικά τρικ και η συζήτηση για διαφημίσεις με τζιπ και μηχανάκια, για την ικανότητα ή μη των προσώπων και θα μπουν από τα πράγματα επί τάπητος τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά προβλήματα. Επόμενα, μόνο η ψήφος ενίσχυσης της αγωνιστικής συσπείρωσης και σε άλλους δήμους αλλά και καταδίκης του δικομματισμού και σε όλους τους υπόλοιπους διαχειριστές, μπορεί να ανοίξει δρόμους για θετικές εξελίξεις προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ