Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ληστεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Με το άνετο ύφος και την πολυτελέστατη "Μερσεντές" τρεις ληστές ξεγέλασαν χτες τους φύλακες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πέρασαν την πύλη και έφτασαν μέχρι το λογιστήριο της επιχείρησης, απ' όπου άρπαξαν 12 εκατ. δρχ. Αν δε γινόταν προχτές η καταβολή των μισθών, οι ληστές θα έβρισκαν στα ταμεία τουλάχιστον 360. εκατ. δρχ.

Στις 8.30 χτες το πρωί, τρία άτομα που επέβαιναν σε "Μερσεντές", με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, εισήλθαν στο χώρο των ναυπηγείων. Οι φύλακες δεν τους σταμάτησαν για έλεγχο, γιατί τους πέρασαν για αξιωματικούς του Ναυτικού, μιας και στο παρμπρίζ υπήρχε "κάρτα εισόδου" και στο πίσω μέρος των καθισμάτων σε εμφανές σημείο υπήρχαν ναυτικά καπέλα.

Στη συνέχεια μπήκαν στα γραφεία της διοίκησης και κατευθύνθηκαν στο λογιστήριο. Εκεί με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ταμία και τον βοηθό του και αφού τους έδεσαν με χειροπέδες πήραν περίπου δώδεκα εκατομμύρια δραχμές.

Κατά τη διαφυγή τους οι φύλακες της εισόδου, προσπάθησαν να τους σταματήσουν κατεβάζοντας την μπάρα, αλλά οι ληστές την παραβίασαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μετά από μια ώρα εγκαταλειμμένο στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στον Κορυδαλλό. Προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό Σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ