Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαδήλωση Κούρδων

Με το σύνθημα "Λευτεριά στο Κουρδιστάν" να ακούγεται σαν αντίλαλος των βουνών του ελεύθερου Κουρδιστάν, εκατοντάδες Κούρδοι πρόσφυγες στη χώρα μας πραγματοποίησαν χτες πορεία διαμαρτυρίας στην ιρακινή πρεσβεία στο Παλιό Ψυχικό.

Η πορεία, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την όγδοη επέτειο από το βάρβαρο και ανελέητο βομβαρδισμό με χημικές βόμβες της κουρδικής πόλης Χαλαμπτζέ από τον ιρακινή πολεμική αεροπορία, ξεκίνησε από το Πάρκο Ελευθερίας και διέσχισε τις οδούς Β. Σοφίας και Κηφισίας, πριν καταλήξει στην καλά φρουρούμενη από αστυνομικές δυνάμεις πρεσβεία του Ιράκ στο Ψυχικό, όπου και θυροκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Μπροστά στο κτίριο της ιρακινής πρεσβείας τραγούδησαν έναν ύμνο - θρήνο για το χαμό 7.000 και τον τραυματισμό 10.000 κατοίκων της μαρτυρικής πόλης και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Μετά την απότιση φόρου τιμής, φώναξαν συνθήματα ενάντια στην τετραπλή κατοχή της αγωνιζόμενης πατρίδας τους.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που στον ιρανοκρατούμενο Νότιο Κουρδιστάν η κυβέρνηση της Βαγδάτης προσπαθεί να εκμηδενίσει τα λιγοστά επιτεύγματα, που με θυσίες και αγώνες κατέκτησε εκεί ο κουρδικός λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ