Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΔΕΠ
Στο δρόμο 50 ακόμα εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει στο δημόσιο τόσο αυτούς που απολύθηκαν όσο και αυτούς που θα ακολουθήσουν με το τέλος της εκκαθάρισης

Αλλοι 51 εργαζόμενοι στην υπό εκκαθάριση ΚΥΔΕΠ βρίσκονται από προχτές άνεργοι στο δρόμο, χωρίς προοπτική να βρουν δουλιά. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση, που έκλεισε την ΚΥΔΕΠ, ανέλαβε τη δέσμευση να προσλάβει στο δημόσιο και άλλους οργανισμούς του Δημοσίου μόνο τους 400 εργαζόμενους που απολύθηκαν, πριν δύο χρόνια, με το κλείσιμο της Κοινοπραξίας. Για τους υπόλοιπους 200 και πλέον εργαζόμενους που δεν απολύθηκαν τότε και παρέμειναν προσωρινά για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η κυβέρνηση αρνείται την υποχρέωση της πρόσληψής τους. Ετσι, εντελώς ξεκρέμαστοι βρίσκονται 110 εργαζόμενοι που απολύθηκαν τον περασμένο Ιούλη, 5 που απολύθηκαν στο τέλος του χρόνου και οι 51 εργαζόμενοι που απολύθηκαν προχτές. Σύντομα στο δρόμο θα βρεθούν και οι 50 τελευταίοι εργαζόμενοι, μόλις τελειώσει η διαδικασία της εκκαθάρισης της ΚΥΔΕΠ.

Η τακτική της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την πρόσληψη μόνο ενός μέρους των εργαζομένων της ΚΥΔΕΠ, που λόγω εκκαθάρισης έχασαν ή θα χάσουν σε λίγο τη δουλιά τους - όπως υπογραμμίζουν απολυμένοι - είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να έχει καμιά λογική. Και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο υπουργός Γεωργίας, που ανέλαβαν τις ευθύνες για το κλείσιμο της ΚΥΔΕΠ, πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους για την εξασφάλιση της εργασίας σ' όλους τους εργαζόμενους της Κοινοπραξίας, ανεξάρτητα αν απολύθηκαν από την αρχή ή παρέμειναν προσωρινά για το έργο της εκκαθάρισης της ΚΥΔΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για την αποκατάσταση όλων των απολυμένων έχει φέρει επανειλημμένα στη Βουλή το ΚΚΕ, αλλά ο υπουργός Γεωργίας δεσμεύτηκε μόνο για ένα μέρος απ' αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ