Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΣΕ... ΕΤΑΙΡΙΑ
η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας

Με πρόσχημα την αξιοποίηση των κινητών αξιών του δημοσίου προβλέπεται η σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών, στην οποία θα εκχωρείται το δικαίωμα να αγοράζει, να πουλά, να διαχειρίζεται κάθε περιουσιακό στοιχείο που της μεταβιβάζεται από την κυβέρνηση

Το ξεπούλημα κάθε μορφής περιουσίας του ελληνικού λαού που ανήκει στο δημόσιο, με τις πλέον συνοπτικές διαδικασίες, σηματοδοτεί νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση ενός πανίσχυρου κέντρου εκποίησης της κρατικής ιδιοκτησίας, που θα λειτουργεί σαν Ανώνυμη Εταιρία και θα εποπτεύεται απευθείας από τον υπουργό Οικονομικών. Με ψευδεπίγραφο πρόσχημα την αξιοποίηση των κινητών αξιών του δημοσίου, στην εταιρία θα μεταβιβάζεται η πλήρης κυριότητα επιχειρήσεων και φορέων, που η κυβέρνηση θέλει να ξεκάνει στη "χοάνη" της ελεύθερης αγοράς και της ασυδοσίας των πολυεθνικών.

Με βάση το νομοσχέδιο στην εταιρία εκχωρείται το δικαίωμα να αγοράζει, να πουλά, να ενεχυριάζει και να διαχειρίζεται σύμφωνα με τα συμφέροντά της, κάθε περιουσιακό στοιχείο που της μεταβιβάζεται από την κυβέρνηση.

Η εταιρία - έκτρωμα θα έχει ακόμα αρμοδιότητα να αποφασίζει για τη χρηματοδότηση ή όχι όλων των επιχειρήσεων που περιέρχονται στην κυριότητά της, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέο κύκλο υπονόμευσης των δημοσίων επιχειρήσεων, στα πλαίσια της λογικής πριν τις ξεπουλήσουμε δρομολογούμε την απαξίωσή τους.

Στην πρώτη γραμμή των ακίνητων αξιών που θα μεταβιβαστούν στην εταιρία είναι 8 εκατομμύρια ομολογίες - μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και περίπου το 5% των προς ιδιωτικοποίηση μετοχών του ΟΤΕ.


ΣΕΛ.  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ