Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ" ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
Πρόταση αναίρεσης του βουλεύματος για δίωξη

Να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο είχε αποφασιστεί η παραπομπή τεσσάρων ατόμων για το διαγωνισμό των συμβολαιογράφων του Μάρτη 1996, ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως προς την υποψήφια Σ. Κ.

Για την υπόθεση με το διαγωνισμό των συμβολαιογράφων στην αρχή υπήρξε απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον συμβολαιογράφο - μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Αρ. Μιχαλόπουλο και τις δικηγόρους υποψήφιες του διαγωνισμού Σ. Κ., Ε. Κ. και Β. Μ.

Η υποψήφια Σ. Κ. υπέβαλε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο και ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν ελλείψεις στο βούλευμα. Σύμφωνα με το βούλευμα η Σ. Κ. κατηγορείται ότι λίγο καιρό μετά το διαγωνισμό πήρε το γραπτό της από τον Μιχαλόπουλο και έκανε διορθώσεις με στυλό διαφορετικής απόχρωσης.

Στην πρόταση του εισαγγελέα που θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι το γεγονός πως χρησιμοποίησε στυλό διαφορετικής απόχρωσης δεν αρκεί για να τεκμηριώσει ότι της παραδόθηκε το γραπτό για να το νοθεύσει, αφού δεν αποκλείεται να είχε διαφορετικό στυλό τη μέρα της εξέτασης.

Προτείνεται η αναίρεση και η παραπομπή της υπόθεσης στο Συμβούλιο Εφετών με νέα σύνθεση δικαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ