Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΟΤΑ
Δυναμικές αντιδράσεις στον Εβρο

Δυναμικά αντιδρούν οι περισσότερες κοινότητες και δήμοι του Νομού Εβρου στο κυβερνητικό σχέδιο των αναγκαστικών, δίχως κίνητρα και κριτήρια, συνενώσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, "Ι. Καποδίστριας". Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των αιρετών εκπροσώπων των ΟΤΑ του νομού, μεταξύ άλλων τονίζεται:

"Θεωρούμε το προτεινόμενο πρόγραμμα - σχέδιο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, πρόγραμμα ξενόφερτης βαυαρικής προέλευσης, αποτυχημένο ήδη πριν από ενάμιση αιώνα στην Ελλάδα και μέσο άσκησης σκληρής συγκεντρωτικής πολιτικής και ελέγχου με απώτερο σκοπό την περαιτέρω μείωση του εναπομείναντος αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας".

Οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ του Εβρου σημειώνουν ότι με τις υποχρεωτικές συνενώσεις αντιμετωπίζεται η περιφέρεια σαν μια προβληματική επιχείρηση που πρέπει να εξυγιανθεί οικονομικά και θεσμικά, ενώ η Πολιτεία που σήμερα υποκριτικά αγωνιά για την ανάπτυξη και σωτηρία της υπαίθρου, επί χρόνια έχει στερήσει την περιφέρεια από τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Ακολούθως αφού υπογραμμίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν πλέον την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Εβρου σαν εκπροσώπους και εκφραστές της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταδικάζουν την προσπάθεια εξευτελισμού και σπίλωσης των στελεχών της πρωτοβάθμιας ΤΑ από τον υπουργό Εσωτερικών και καλούν τους βουλευτές του νομού "να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν - εάν ποτέ έρθει στη Βουλή το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" - αλλιώς θα θεωρηθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό μας".

Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των ΟΤΑ Εβρου σαν πρώτα ελάχιστα μέτρα αντίδρασης, μεταξύ άλλων αποφάσισε το κλείσιμο των Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων του Νομού την Τετάρτη 27 Αυγούστου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις για την ενημέρωση των κατοίκων. Ακόμα θα ληφθούν αποφάσεις από τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια ενάντια στο σχέδιο"Ι. Καποδίστριας", ενώ θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην Αθήνα στην ημερομηνία που θα οριστεί από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή.

  • Στο μεταξύ ο Δήμος Ιωνίας Χίου με ομόφωνο ψήφισμά του αντιτίθεται στη συνένωσή του με τον Δήμο Ανεμώνα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί ο "Καποδίστριας" (1997-10-18 00:00:00.0)
Δυναμικό μήνυμα από τη Θεσσαλία (1997-10-15 00:00:00.0)
Κλείνουν και στη Χαλκιδική (1997-08-26 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (1997-07-03 00:00:00.0)
Συντονισμός δράσης κατά των αναγκαστικών συνενώσεων (1997-06-10 00:00:00.0)
Θα δημιουργήσουν και νέα προβλήματα (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ