Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΒΕ
Πενταετής εκκρεμότητα

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ (ΠΟΣ ΤΕΒΕ) για τη μη έκδοση υπουργικής απόφασης - που προβλέπεται από την παράγραφο 1 του άρθρου 137 του Ν. 271/92 - σύμφωνα με την οποία θα επεκταθεί υποχρεωτική ασφάλιση του ΤΕΒΕ σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, που παρουσιάζουν σαφή τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

"Είναι αδιανόητο να στερείται το Ταμείο μας έσοδα εισφορών από επαγγέλματα που αναμφισβήτητα υπάγονται στην ασφαλιστική κάλυψη του Ταμείου μας, να καλύπτονται ασφαλιστικά στο Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων, από το γεγονός ότι στις περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, το ΤΕΒΕ δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτικές εγγραφές, αφού δεσμεύεται από το νόμο, σε αντίθεση με το Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων που προβαίνει σε εγγραφές, ανεξάρτητα από πληθυσμό", τονίζει η ΠΟΣ ΤΕΒΕ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα και αναφέρει ότι το ΤΕΒΕ με τη θέσπιση του ΕΚΑΣ επιβαρύνθηκε με 6 δισ. δραχμές για το 1996, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κόστος θα καλυφθεί απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Μ. Παπαϊωάννου να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της υπουργικής απόφασης, που εκκρεμεί από το 1992 και στερεί σοβαρά έσοδα από το Ταμείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ