Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις με το ξεκίνημα της χρονιάς

Το πρόγραμμα δράσης και αντίστασης στα προτεινόμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα αποφασίσει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) σε νέα του συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί, όπως αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Επίσης, αποφάσισε να προτείνει κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΔΟΕ τονίζει ότι για να σταθούν βιώσιμα μέτρα για την παιδεία πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και συναίνεσης, σημειώνοντας: "Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε βασικές ρυθμίσεις που αφορούν τη συνολική πορεία της ελληνικής εκπαίδευσης χωρίς τη στοιχειώδη ευαισθησία συζήτησης με τους εκπαιδευτικούς φορείς. Σταθερός προσανατολισμός της Ομοσπονδίας είναι η συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού".

Ο Θανάσης Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) στο ΔΣ, σχολιάζοντας τις θέσεις του ΔΣ τόνισε στο "Ρ": "Ολες οι άλλες παρατάξεις λένε ότι τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν χωρίς πριν να έχει προηγηθεί διάλογος και ζητούν να μην κατατεθούν αν πρώτα δεν υπάρξει αυτός ο διάλογος. Εμείς ως ΔΕΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να τα δούμε αποσπασματικά αλλά στο σύνολό τους, τα οποία μέτρα απορρέουν από την έκθεση ΟΟΣΑ και τη "Λευκή Βίβλο", που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και το χτύπημα των κεκτημένων του εκπαιδευτικού κινήματος".

Η ΔΕΕ δήλωσε κάθετα αντίθετη στα προτεινόμενα μέτρα και δε ζητά να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια, αλλά να αποσυρθούν στο σύνολό τους. "Να αγωνιστούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Ζητάμε η κυβέρνηση να αποσύρει όλα αυτά τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα", κατέληξε ο Θ. Γκεσούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ