Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλείνουν και στη Χαλκιδική

Το κλείσιμο των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, για αύριο, Τετάρτη, 27 Αυγούστου, αποφάσισε σε εκδήλωση - συγκέντρωση κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, η Συντονιστική Επιτροπή του Νομού Χαλκιδικής, δηλώνοντας ταυτόχρονα έτοιμη να συμμετάσχει σε κάθε μορφή αγώνα που θα καθορίσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) του νομού, καθώς επίσης δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια, για τη λήψη απόφασης καταδίκης του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας". Να σημειώσουμε πως σε σύνολο 73 ΟΤΑ στο νομό, οι 63 έχουν ταχθεί δημόσια κατά του εν λόγω σχεδίου.

Κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο

Στο μεταξύ, την Κυριακή, οι κάτοικοι της Κοινότητας Κριτσάς Λασιθίου κατέλαβαν τον οδικό κόμβο Αγίου Νικολάου - Ιεράπετρας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη της κοινότητάς τους στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι κάτοικοι των Κοινοτήτων Αρι, Αλώνια, Αμμος και Αριοχώρι απέκλεισαν το δρόμο Καλαμάτας - Τρίπολης, στο ύψος της Κοινότητας Αρίου, με αίτημα να επανασυσταθεί ο Δήμος Αρίου, με πρωτεύουσα το Αρι. Σύμφωνα με το "Ι. Καποδίστριας" ο δήμος αυτός καταργείται.

Τη διαμαρτυρία της για τα σχέδια της κυβέρνησης εκφράζει και η Κοινότητα Ματσουκίου, της περιοχής των Τζουμέρκων. Οι κάτοικοι του χωριού ζητούν να παραμείνουν ως κοινότητα και να μη συνενωθούν με τον νέο Δήμο Γραμάντων.

  • Χτες, οι κάτοικοι του Πλατανιά Χανίων απέκλεισαν για μια ώρα το δρόμο Χανίων - Κισσάμου, αντιδρώντας στη συνένωσή τους με το Δήμο Ατλαντίδος. Με ψήφισμα που παρέδωσαν στη συνέχεια στον νομάρχη Χανίων, ζητούν να παραμείνουν αυτόνομη κοινότητα ή να γίνουν δήμος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ