Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερχονται και οι πληρωμένες διαφημίσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ποια διαφημιστική εταιρία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα προπαγάνδισης των αναγκαστικών, δίχως κίνητρα και κριτήρια, συνενώσεων των δήμων και κοινοτήτων, που προωθεί η κυβέρνηση. Ενα διαφημιστικό πρόγραμμα που θα κοστίσει περισσότερα από 380 εκατομμύρια δραχμές!

Ενδιαφέρον να αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος είχαν εκδηλώσει 13 διαφημιστικές εταιρίες, εκ των οποίων η μία απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους. Παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν πως, σύντομα, υπουργείο και Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, η οποία και προκήρυξε το σχετικό διαγωνισμό, θα ανακοινώσουν ποια από τις 12 εταιρίες θα κληθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Η "τυχερή" διαφημιστική εταιρία θα επιλέξει ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν για την προπαγάνδιση (τηλεόραση, συζητήσεις, ραδιόφωνο, φυλλάδια κτλ.) και το περιεχόμενο των προπαγανδιστικών μηνυμάτων.

Αυτό το πρόγραμμα, όπως είχε κάνει σαφές ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας τον Ιούνη, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή, εξυπηρετεί, κατά την κυβέρνηση, την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών για την εφαρμογή του προγράμματος των αναγκαστικών συνενώσεων,"Ιωάννης Καποδίστριας". Για την εξυπηρέτηση, πάντως, των παραπάνω σκοπών, θα δαπανηθούν, συνολικά, 382 εκατομμύρια δραχμές.

Υπενθυμίζουμε ότι, στην Ερώτησή τους στη Βουλή, οι κομμουνιστές βουλευτέςΑχιλλέας Κανταρτζής και Σταύρος Παναγιώτου,ζητούσαν να ματαιωθεί ο διαγωνισμός του προκήρυξε η ΕΕΤΑΑ "για την υποβολή και υλοποίηση ολοκληρωμένης επικοινωνιακής εκστρατείας του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας", που συγχρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ". Οπως σημείωναν χαρακτηριστικά, "παρ' όλο που το πρόγραμμα αυτό δεν έχει νομοθετηθεί ακόμα και σήμερα αποτελεί μια απλή κυβερνητική εξαγγελία, διατίθεται ένα τεράστιο κονδύλι για την προπαγάνδισή του. Ετσι, στην περίπτωση αυτή τα διαβόητα "λεφτά από την ΕΟΚ" διατίθενται για τη χρηματοδότηση της προπαγάνδισης της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σ' ολόκληρη την Ελλάδα".

Οι αντιδράσεις - συνέχιζαν οι βουλευτές του ΚΚΕ - αφορούν τόσο στη διαδικασία που τους απαγορεύει την έκφραση κάθε αντίθετης άποψης, αφού από τις αναγκαστικές συνενώσεις δεν μπορεί να υπάρχει διέξοδος διαφυγής - όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα - αλλά ιδιαίτερα και στην ουσία, αφού επιχειρείται να δημιουργηθεί η συνείδηση ότι για την ερήμωση της υπαίθρου, την ανισόμετρη ανάπτυξη της χώρας ευθύνεται η έλλειψη μεγάλων διοικητικών μηχανισμών, που, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, θα επιβληθούν με μέτρα αναγκαστικού χαρακτήρα. Στο σημείο αυτό οι βουλευτές ζητούσαν στην Ερώτησή τους να ενισχυθούν αποφασιστικά: Η παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου για να υπάρξει ισόμετρη ανάπτυξη της χώρας. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να παίξει τον ουσιαστικό της ρόλο σαν παράγοντας ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ