Κυριακή 31 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέτωπο για να αποτραπεί ο χειμώνας στην παιδεία

"Η παιδεία είναι υπόθεση όλων και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί". Η πραγματικότητα αυτή καθοδηγεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, μαζί με τους εργαζόμενους στο να συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα της κυβέρνησης, η οποία δηλώνει αποφασισμένη πάση θυσία να υλοποιήσει το σχέδιό της για διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της μεγαλύτερης ίσως κατάκτησης του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Πρώτο μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της κοινής πάλης ήταν η μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης, με τη μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα των φορέων που συγκρότησαν το συντονιστικό για την πάλη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποστηρίζουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Σήμερα μιλούν στο "Ρ" ο Γ. Σταυρόπουλος, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και ο Λεων. Ριτζάκης, από την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και απαντούν στη φιλολογία που αναπτύσσεται από τους δημαγωγούς της κυβέρνησης και θέλει να παρουσιάσει τα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία ως υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών. Μιλούν για το πώς βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς τούς ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και τη συνεχή όξυνσή τους, αλλά και το πώς το εργατικό κίνημα και το κίνημα των γονιών, οι οποίοι θα κληθούν τελικά να πληρώσουν τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές, θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ