Κυριακή 31 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Δεν πέρασε η τρομοκρατία

Εκλεισαν χτες οι είσοδοι του ΜΙΝΙΟΝ από συνδικαλιστές και εργαζόμενους, που, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε στο κατάστημα όλες τις προηγούμενες μέρες, συμμετείχαν μαζικά στη στάση εργασίας από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι που είχε κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το κατάστημα, διεκδικώντας τη διασφάλιση της λειτουργίας του, μια και τελευταία αυτό συρρικνώνεται ανησυχητικά, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, καθώς και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ιδιοκτήτες τον τελευταίο καιρό. Εξάλλου και χτες στελέχη της επιχείρησης, εμφανώς ενοχλημένοι από την επιτυχία της κινητοποίησης, προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους με απειλές. Η προσπάθειά τους, όμως, έπεσε στο κενό και οι εργαζόμενοι παρέμειναν ως τις 12 έξω από το κατάστημα. Να σημειώσουμε ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αρνήθηκαν να συναντηθούν με το σωματείο, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της επιχείρησης.

Κοντά στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν χτες ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Δ. Κυπραίος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ, οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους ενάντια στα αντεργατικά εργοδοτικά σχέδια και να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ