Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ διαψεύστηκε χτες ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι το νομοσχέδιο για τα "μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής και διασφάλιση εσόδων ΙΚΑ" έχει συνταχθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων και ασφαλιστικών οργανισμών. Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΤΕΒΕ διαφοροποιήθηκαν σαφώς από τις κυβερνητικές προτάσεις (σελίδα 10).

ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ σήμερα και αύριο στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας οι υπουργοί Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, για να συζητήσουν την παραμονή της λεγόμενης Δύναμης Σταθεροποίησης SFOR στη Βοσνία, μετά τον Ιούνη του 1998, που λήγει η εντολή της, αλλά και την αλλαγή της στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ και τη διεύρυνσή του προς Ανατολάς (σελίδα 11).

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ του σωματείου εργαζομένων του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ Λάρισας, Γ. Καραμπούζη, απέλυσε η διεύθυνση της επιχείρησης. Την ανάκληση της απόλυσης ζητά το σωματείο, καταγγέλλοντας και άλλα κρούσματα αυταρχισμού (σελίδα 18).

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας για την ανεργία και τα συνεχή "λουκέτα" στις επιχειρήσεις, προχωρούν σήμερα οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στους κλάδους ένδυσης της Θεσσαλίας, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (σελίδα 18).

ΚΑΤΩ από τα επίπεδα του 1980 κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα την περίοδο Γενάρη - Ιούλη 1997, καθώς ο σχετικός δείκτης με βάση το 100 ήταν 98,6. Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 1996, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μία ανεπαίσθητη άνοδο μόλις 0,2% (σελίδα 20).

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ κλιμακωτό ωράριο ισχύει από σήμερα για τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα της Αττικής. Το ωράριο αυτό, που θεσπίστηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με πρόσχημα την καταπολέμηση του νέφους, θα διατηρηθεί μέχρι τις 31 Μάη 1998 (σελίδα 24).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ