Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σιγά τα ωά"!

Πολλά έχουν ήδη γραφεί για τις τάσεις "εξωραϊσμού" του κυβερνητικού έργου και τις - παράλληλα - αγωνιώδεις προσπάθειες άρθρωσης ενός κάποιου αντιπολιτευτικού λόγου από την πλευρά του ΣΥΝ. Η συνεδρίαση της ΚΠΕ, όπου συζητήθηκε και ο "Καποδίστριας" είναι από τις πλέον αποκαλυπτικές για το τι πράγματι συμβαίνει εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

Τα αποσπάσματα ομιλιών από τη συνεδρίαση, όπως φιλοξενήθηκαν στην ΑΥΓΗ της Τετάρτης, τα λένε όλα. Εκεί βλέπουμε τον Μ. Παπαγιαννάκη,να υπογραμμίζει: "Είμαι φανατικά υπέρ του "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ". Ασκώ, όμως, κριτική γιατί είναι ημιτελής και γιατί δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμος ΟΤΑ, χωρίς να έχει δικαίωμα να επιβάλει φόρους"!Ο ευρωβουλευτής της Κουμουνδούρου σαφώς "αδικεί" την κυβέρνηση, καθώς το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ για την ΤΑ, προβλέπει πως για κάθε έργο που εκτελείται σε ΟΤΑ, οι αιρετοί μπορούν να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους στους εργαζομένους.

Ο Δ. Μπίρμπας υποστηρίζει πως πρέπει "να ψηφίσουμε επί της αρχής τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" και "παρών" αν δεν αλλάξει το πράσινο πελατειακό χωροταξικό και δεν εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι". Θέση που διατυπώνεται στο πλαίσιο της λεγόμενης "προγραμματικής αντιπολίτευσης" του ΣΥΝ...

Ο Θ. Κανταρτζής,δήμαρχος Καρδίτσας με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, εξαπολύει "μύδρους" κατά της κυβέρνησης: "Ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" είναι γενναία και τολμηρή μεταρρύθμιση που σήμερα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει πολιτική σκοπιμότητα" (!)

Ο Χρ. Παλαιολόγος,δήμαρχος Λιβαδειάς με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ: "Να ψηφίσουμε "ναι" επί της αρχής, να καταψηφίσουμε το χωροταξικό άρθρο και να αγωνιστούμε να βελτιώσουμε τα άλλα άρθρα του νομοσχεδίου".

Ο Π. Αθανασόπουλος κατατάσσει στις "προτεραιότητες" του ΣΥΝ το "να ψηφίσει" τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" και ο Μ. Τρανταλίδης "να ψηφίσουμε τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ", με ταυτόχρονη άσκηση κριτικής στις αδυναμίες του νομοσχεδίου". Αν μιλάμε για δεκανίκια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ