Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδρούν στη συρρίκνωση του ΙΓΜΕ

Στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) αντέδρασαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου και συναντήθηκαν με τον ΓΓ του υπουργείου Α. Παπαθανασόπουλο.

Ο Α. Παπαθανασόπουλος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το σχέδιο "εξορθολογισμού" της Δημόσιας Διοίκησης επιτάσσει την ανάγκη του κλεισίματος των παραρτημάτων του ΙΓΜΕ και τη μείωση του προσωπικού κατά 500 περίπου άτομα σε σύνολο 1.100 πανελλαδικά. Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μετατάξεις του προσωπικού και όχι σε απολύσεις, ενώ εξετάζει και τη δυνατότητα εφαρμογής μέτρων πρόωρης συνταξιοδότησης.

Πέρα όμως από τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, προκύπτει ένα τεράστιο θέμα της απαξίωσης του δημοσίου ιδρύματος ερευνών σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα που απαιτούν μελέτες του αντικειμένου του ΙΓΜΕ. Την παράμετρο αυτή καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, 300 μέλη του οποίου στελεχώνουν το ΙΓΜΕ, επισημαίνοντας τη σημαντική δραστηριότητά του, καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ