Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συνεχίζουν για 15η μέρα την απεργία πείνας

Αλλοι τρεις μεταφέρθηκαν χτες στο νοσοκομείο

Αλλοι τρεις εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, που για 15η μέρα βρίσκονταν σε απεργία πείνας, μεταφέρθηκαν χτες το πρωί στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Πρόκειται για τους Θ. Σατιάρα,Ν. Σκουρελιώτη και Θ. Πούλιο,που αργά χτες το βράδυ βγήκαν από το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι μάχονται - βάζοντας ακόμα και σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή - κόντρα στην πολιτική διάλυσης και συρρίκνωσης της συνεταιριστικής οργάνωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η αδιαλλαξία της διοίκησης της Ενωσης, η οποία με πρόσχημα την "εξυγίανση" της επιχείρησης, είναι έτοιμη να "πετάξει" στο δρόμο της ανεργίας περισσοτέρους από 100 υπαλλήλους, έχει "χαλυβδώσει" τη διάθεση των εργαζομένων για αγώνα. Την ίδια στιγμή που οι τρεις απεργοί εργαζόμενοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, τρεις νέοι συνάδελφοί τους έπαιρναν τη θέση τους. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι τις 15 μέρες που διαρκεί η απεργία πείνας, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο πέντε από αυτούς. Συνολικά όλες αυτές τις μέρες της δυναμικής κινητοποίησης, 11 εργαζόμενοι έχουν πάρει ενεργά μέρος. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Θ. Νικολάου με δήλωση του στο "Ρ" τόνισε: "Ο αριθμός των απεργών συναδέλφων μέρα με τη μέρα θα μεγαλώνει μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα μας".

Η ιδιωτική εταιρία, που έχει αναλάβει την "εξυγίανση" της συνεταιριστικής οργάνωσης, έχει ήδη αναγγείλει την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, ενώ αναμένεται στο επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί η απόλυση 100-120, σε σύνολο 220 εργαζομένων. Οι όροι της σύμβασης, όμως, φανερώνουν ότι αυτή η προσπάθεια θα καταλήξει σε βάρος των εργαζομένων και γενικότερα των αγροτών της Καρδίτσας. Η προσπάθεια της ιδιωτικής εταιρίας, που καθοδηγείται από την κυβερνητική πολιτική, έχει στόχο τη διάλυση του συνεταιρισμού, προς όφελος των ιδιωτών εμπόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ