Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Στάσεις εργασίας ελεγκτών και ηλεκτρονικών;

Από την πρωινή σύσκεψη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των ηλεκτρονικών της ΥΠΑ θα εξαρτηθεί αν θα παρατηρηθούν το μεσημέρι προβλήματα στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών, από και προς της χώρα.

Οι δύο κλάδοι των εργαζομένων στην ΥΠΑ έχουν κηρύξει για σήμεραστάσεις εργασίας (12-4 μ.μ. οι ηλεκτρονικοί και 2-6 μ.μ. οι ελεγκτές), με αίτημα να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την καταβολή του επιδόματος ειδικότητας. Οριστική απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη των κινητοποιήσεων θα πάρουν στις 8.30 π.μ., ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν από τους αρμόδιους.

Σημειώνεται ότι αν δεν υπάρξει λύση, οι ελεγκτές θα επαναλάβουν και αύριο τις ίδιες ώρες τη στάση εργασίας, ενώ οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί της ΥΠΑ έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 24 μέχρι και 29 Οκτώβρη 1997.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Τ. Μαντέλης,απαντώντας χτες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι οποιαδήποτε ρύθμιση μπορεί να γίνει μόνο μέσα στα πλαίσια του νόμου 2470 για το νέο μισθολόγιο και πρόσθεσε ότι υπήρχε υπουργική απόφαση, η οποία, όμως, κατά την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπερβαίνει τα όρια του νόμου.

Σημειώνεται ότι ανάλογο αίτημα μ' αυτό των ελεγκτών και των ηλεκτρονικών της ΥΠΑ έχουν και οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι για το λόγο αυτό απέχουν από τις εξετάσεις, ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με γενική απεργία, που θα έχει ως επακόλουθο να παραλύσουν οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και οι υπηρεσίες συγκοινωνιών στην περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ