Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "Ράμπο" σωτήρες

Υπέρ της δημιουργίας σώματος μισθοφόρων στις Ενοπλες Δυνάμεις πλειοδότησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης. Ο Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας τη συγκρότηση "εν μέρει επαγγελματικού στρατού", επικαλέστηκε την ανάγκη για το χειρισμό των σύγχρονων όπλων, που είναι εξελιγμένα τεχνολογικά και άρα περίπλοκα, λες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ή οι στρατεύσιμοι δεν έχουν τις ικανότητες να εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όπως έχει επανειλημμένα αποδειχτεί.

Παράλληλα, ο Κ. Στεφανόπουλος ζήτησε να αυξηθούν οι δαπάνες για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιώνοντας μάλιστα να μην είναι η οικονομική δαπάνη ανασταλτικός παράγοντας γι' αυτές.

Αν πιστεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι με αυτούς τους τρόπους διασφαλίζεται το "αξιόμαχο" των Ενόπλων Δυνάμεων και οι προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στην πραγματική τους αποστολή - και όχι αυτή που τους έχει αναθέσει το ΝΑΤΟ - ασφαλώς κάνει λάθος. Αλλού είναι το πρόβλημα και άλλες αιτίες πρέπει να "θεραπευτούν".

Και, πάντως, αρκετά συχνά τελευταία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζεται και παίρνει θέση, για διάφορες πλευρές των πολιτικών εξελίξεων. Γεγονός που δε συμβιβάζεται με τη θέση του και τα όσα το Σύνταγμα ορίζει γι' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ