Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ
Σε εξέλιξη η σχετική "φιλολογία"

Η "φιλολογία" γύρω από το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στην Αγκυρα συντηρήθηκε και χτες με τις "ευλογίες" πηγών του Μαξίμου που "κυκλοφόρησαν" πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες που συνάντησε την περασμένη βδομάδα ο πρωθυπουργός τον προέτρεψαν να μην αρνηθεί, αν ο Μ. Γιλμάζ του απευθύνει πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία.

Το ΚΚΕ δε συμφωνεί σε μια επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Αγκυρα, υπογράμμισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μπ. Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. "Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, σημείωσε ο Μπ. Αγγουράκης, αυτή τη στιγμή δε θα έπρεπε να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός μια τέτοια πρόσκληση, διότι τέτοιου είδους επισκέψεις έρχονται να επικυρώσουν μια κάποια πρακτική". Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως σε αυτή τη στιγμή "δεν είναι γνωστό στη βάση ποιων αρχών εξελίσσονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με δεδομένο πως η Συμφωνία της Μαδρίτης δεν υπάρχει. Είναι φανερό, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, πως τα ζητήματα αυτά φαίνεται να γίνεται ακόμη πιο έντονη προσπάθεια να λυθούν είτε μέσω του ΝΑΤΟ, είτε μέσω του τρίτου διαμεσολαβητή, δηλαδή των ΗΠΑ".

Ο Μπ. Αγγουράκης κατέληξε υπογραμμίζοντας πως από την εμπειρία που υπάρχει "επισκέψεις σε ανώτατο επίπεδο συνήθως γίνονται για να επικυρώσουν κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορεί να επικυρωθεί δυστυχώς είναι η αντιπαράθεση και το πολύ επικίνδυνο σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις των δύο χωρών".

ΝΔ - ΣΥΝ

Η ΝΔ με δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, Α. Σπηλιωτόπουλου, τοποθετήθηκε τόσο κατά της ενδεχόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αγκυρα, όσο και κατά της συνάντησης Σημίτη - Γιλμάζ στο περιθώριο της διάσκεψης στην Κρήτη.

Αντίθετα, ο βουλευτής του ΣΥΝ Π. Κουναλάκης τάχθηκε υπέρ της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, προβάλλοντας ως προϋποθέσεις την ενημέρωση στο εσωτερικό, επί μιας επεξεργασμένης πολιτικής, η οποία θα ακολουθηθεί με ψυχραιμία, σταθερότητα και όχι υποχωρητικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ