Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το σύστημα της "αρπαχτής"

Για μια ακόμα φορά, η αδιαφορία, η αρπαχτή, η λογική της κονόμας, έκαναν το θαύμα τους. Η Πάτρα "πνίγηκε". Το ίδιο είχε συμβεί πριν στη Γλυφάδα, στη Νέα Ιωνία, στην Κόρινθο. Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που αυτός ο ανοχύρωτος τόπος περνάει από το έλεος της αντιλαϊκής πολιτικής, στο έλεος της φύσης, που βρίσκει πρόσφορο έφοδος για να προκαλέσει καταστροφή, επειδή, ακριβώς, της έχει στρώσει το έδαφος η αντιλαϊκή πολιτική της καταστροφής.

Κάθε φορά, μάλιστα, που τα αποτελέσματα της αδιαφορίας, της αρπαχτής και της λογικής της κονόμας αντικατοπτρίζονται στα ερείπια που καλείται να υποστεί ο λαός, οι υπεύθυνοι των καταστροφών αποκαλύπτουν τον εαυτό τους σε όλο του το μέγεθος. Γίνονται και θρασείς. Θρασύτατοι. Και αναζητούν συνενόχους. Και όχι μόνο αναζητούν, αλλά τους "βρίσκουν" κιόλας, στο πρόσωπο των θυμάτων τους!

Ποιοι φταίνε, λοιπόν, για τις πλημμύρες, κατά τους ιθύνοντες; Μα, οι πολίτες! Ποιοι άλλοι; Εκείνοι που πνίγηκαν, φταίνε κιόλας! Λες και είναι οι εργαζόμενοι, που καθιέρωσαν και θεσμοθέτησαν την άναρχη οικοδόμηση. Λες και είναι οι εργαζόμενοι, που σχεδιάζουν και φτιάχνουν τους δρόμους και τα... μεγάλα έργα της αφύσικης, της απάνθρωπης και αντιοικολογικής ρυμοτομίας. Τέτοια αλητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ