Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση

Εθνικιστικά συνθήματα φώναζαν κατά την προχτεσινή παρέλασή τους στην Αλεξανδρούπολη στρατιωτικά τμήματα που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, προκαλώντας τα φιλειρηνικά, πατριωτικά αισθήματα του λαού της περιοχής που είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ τονίζει τα παρακάτω:

"Καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα συνθήματα που ακούστηκαν από στρατιωτικά τμήματα στην παρέλαση προς τιμήν της 28 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το σύνθημα "Θα σπάσουμε τα σύνορα, θα μπούμε στην Τουρκία" το φώναζαν τόσο πριν την παρέλαση, όσο και κατά την παρέλαση μπροστά στους επισήμους. Τέτοια συνθήματα προσβάλλουν τον αγνό πατριωτισμό του λαού μας, ενώ, από την άλλη, μερικά υποδηλώνουν ότι το φρόνημα του στρατού διαμορφώνεται με απαράδεκτο εθνικιστικό, επεκτατικό περιεχόμενο.

Καλούμε τους αρμόδιους να καταδικάσουν το γεγονός και να παρθούν μέτρα σε βάρος των υπευθύνων, που, προφανώς, βρίσκονται ανάμεσα στους επικεφαλής των συγκεκριμένων στρατιωτικών τμημάτων. Η σιωπή ή ανοχή τέτοιων φαινομένων δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς, παρά σαν συνενοχή", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ