Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΤ - Αίσχος!

Φαίνεται ότι η ιστορία "πουλάει". Οχι η πραγματική, αυτή που γράφεται από το ίδιο το λαϊκό κίνημα, αλλά από τη σκόπιμη και συνειδητή παραχάραξη και διαστρέβλωσή της. Πολύ περισσότερο, όταν η αστική τάξη δεν μπορεί να καπηλευτεί τα γεγονότα, για ιδιοτελείς σκοπούς, ακολουθεί το γνώριμο τρόπο, της αντιστροφής τους. Γιατί έτσι βολεύει το σύστημα. Να αντιστρέφει τους όρους, να μετατρέπει τα "θύματα" σε "θύτες", να αποδίδει τη δική της ιστορία, τις δικές της πράξεις σ' αυτούς ενάντια στους οποίους επιτίθεται. Φοβάται τους ίδιους και την πραγματική ιστορία. Και ο αντικομμουνισμός, μέσω της ιστορικής ψευτιάς, θεωρεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό της όπλο. Από κοντά ορισμένα συγκροτήματα του Τύπου και άλλα ΜΜΕ, απαραίτητα εργαλεία του συστήματος στην αναπαραγωγή του "οχετού" των επίδοξων "αποκαταστατών" και αποστατών της ιστορίας.

****

Τη σκυτάλη όμως παρέλαβε η "ανανεωμένη" Κρατική Τηλεόραση και μάλιστα με μπαράζ εκπομπών για τον θρυλικό πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη. Προχτές είχε "τιμητή" του τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Η Νέα Ελληνική (διάβαζε κυβερνητική) Τηλεόραση προαναγγέλλει δύο ακόμα εκπομπές για την παρουσίαση του "βιβλίου" του Φαράκου για τον Αρη, καλώντας μάλιστα θρασύτατα το ΚΚΕ σε τηλεοπτικό παράθυρο στην εκπομπή του κ. Μαχαίρα. Αλήθεια, για ποιο λόγο; Μήπως για να "νομιμοποιήσει" η κρατική τηλεόραση, που συντηρείται από τη φορολογία του ελληνικού λαού, ότι πραγματικά "ανανεώνεται" προβάλλοντας τους παραχαράκτες της ιστορίας ως αντικειμενικούς κριτές, ή για να έχει άλλοθι "αντικειμενικότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας" επειδή γνώριζε εκ των προτέρων ότι το ΚΚΕ δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους - ναυάγια του αγώνα, που στο όνομα του τίτλου του "πρώην" έγιναν δόρυ του πιο λυσσαλέου αντικομμουνισμού; Φυσικά, το ΚΚΕ απάντησε στους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους της ΕΤ ότι δεν κάθεται να συζητήσει με γνωστούς προβοκάτορες που εξαργυρώνουν απλώς αργύρια της προδοσίας τους. Αλλά οι υπηρεσίες του καναλιού δε σταματούν εδώ, αφού ήδη ετοιμάζεται εκπομπή για τον κομμουνιστή Νίκο Πλουμπίδη. Πού το πάει η κρατική τηλεόραση; Από πού αντλεί το δικαίωμα και τραβάει στο ίδιο λούκι των επιχειρηματιών της παραπληροφόρησης; Το μόνο που της αξίζει είναι ένα μεγάλο ΑΙΣΧΟΣ! Ο ελληνικός λαός, όλοι οι άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, που βρίσκονται και σήμερα στα μετερίζια του αγώνα για την εκπλήρωση των οραμάτων και των στόχων τους, θα αντιδράσουν σ' αυτό το όργιο παραχάραξης της αλήθειας από το κρατικό κανάλι, για το οποίο πληρώνουν όλοι οι Ελληνες πολίτες κι όχι μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ!

****

Οσο για τον κωμικοτραγικό πρωταγωνιστή του σίριαλ, αυτή κι αν είναι παράσταση για ένα ρόλο. Μόνο και μόνο η χρήση του προσδιορισμού του ως "πρώην" θα 'πρεπε να "ψυλλιάζει" και τον πιο ανίδεο για αυτό το ρόλο. Ο λόγος για τον κατρακυλίσαντα κάτω κι από τον πάτο του βούρκου Γρηγόρη Φαράκο, που έχοντας αναλάβει ύψιστο εργολαβικό πόστο στη διαστροφική αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, προσπαθεί να πουλήσει τα "ιμάτια" που φορούσε στο παρελθόν, τα οποία μετά βδελυγμίας απαρνήθηκε, ή πιο σωστά του τα αφαίρεσαν. Αφού τα πάντα στον καπιταλισμό μπορούν να γίνουν εμπόρευμα, ακόμα και η συνείδηση, γιατί να πάει ανεκμετάλλευτη; Μόνο που το σύστημα κάνει αγοραπωλησίες όταν το συμφέρει.

Αλλά το ζήτημα με κάποιον που ή ντρέπεται για τη σημερινή του κατάντια, ή γιατί δεν έχει σύγχρονη ιδιότητα, ή γιατί μόνο το "πρώην" σε συνδυασμό με την τωρινή προσφορά του "πουλάει", ή και για όλα αυτά μαζί, τακτοποιείται έτσι κι αλλιώς από την ίδια την ιστορία.

Σ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ