Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΕΟ
"Μέτρα" κατά του "λαδώματος"

Μέτρα που ήδη εφαρμόζονται χρόνια τώρα στις υπηρεσίες συγκοινωνιών, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αποτρέψει τη δράση κυκλωμάτων στο χώρο, εξήγγειλε χτες ο υπουργός Μεταφορών, Τ. Μαντέλης,με αφορμή υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου στο ΚΤΕΟ Ελληνικού.

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο υπουργός είναι η εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή στα ΚΤΕΟ που διαθέτουν τρεις διαδρόμους, ώστε να καθορίζεται με ηλεκτρονικό τρόπο, τυχαία και την τελευταία στιγμή, σε ποιο διάδρομο θα ελέγχεται κάθε αυτοκίνητο και από ποιον υπάλληλο. Σημειώνεται ότι με ηλεκτρονικό τρόπο ορίζονται κάθε πρωί οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών, αλλά το μέτρο αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματικό για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων, που... παραδίδουν, με το αζημίωτο, ακόμα και διπλώματα οδήγησης στο σπίτι. Το δεύτερο μέτρο που εξήγγειλε ο υπουργός είναι ότι στο εξής κάθε όχημα θα ελέγχεται από τρεις υπαλλήλους και όχι από έναν.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι και ο ίδιος ο υπουργός παραδέχεται εμμέσως, ότι με τα μέτρα αυτά δε λύνεται το πρόβλημα και ότι απλά εφαρμόζονται και στα ΚΤΕΟ, με στόχο να μειωθούν οι περιπτώσεις δωροδοκίας υπαλλήλων. Γι' αυτό, άλλωστε, αφήνει να εννοηθεί ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα, ενώ θα σταλεί και εγκύκλιος σε όλες τις νομαρχίες, ώστε να υπάρχει αυστηρή εποπτεία και έλεγχος.

Με χτεσινές του δηλώσεις, ο Τ. Μαντέλης είπε ότι ο ίδιος έγινε δέκτης καταγγελίας πολίτη ότι στο ΚΤΕΟ Ελληνικού γίνεται εκβιασμός και, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη επ' αυτοφώρω υπάλληλος του ΚΤΕΟ να δωροδοκείται, ενώ διώκεται ένας ακόμα συνεργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ