Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφοριακοί - "μαϊμούδες" στην Κρήτη

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Κρήτη πρόσφατες πληροφορίες για δράση ανθρώπων, που κάνοντας τους εφοριακούς μπαίνουν σε καταστήματα και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, που προέρχονται από επιχειρηματίες του τόπου, οι εφοριακοί - "μαϊμούδες" έχουν "χτυπήσει" τις τελευταίες μέρες τρεις φορές σε Χερσόνησο και Ιεράπετρα, ενώ εκφράζονται φόβοι για παραπέρα δράση τους και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με θύματα ανθρώπους που φοβούνται να μιλήσουν για τις υπηρεσίες που... "αγόρασαν".

Πάντως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης δε φαίνεται διατεθειμένο να δώσει δημοσιότητα στο θέμα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη χτεσινή δήλωση του προϊστάμενου του Σώματος στην Κρήτη, Μπάμπη Γεωργιλάκη,ο οποίος μίλησε απλά... για φήμες.

Ωστόσο, ο Μπ. Γεωργιλάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για το φαινόμενο αυτό, καλώντας τους επαγγελματίες πριν από κάθε έλεγχο να ζητούν απαραιτήτως από τους ελεγκτές τους την ειδική ταυτότητα του ΣΔΟΕ. "Συνιστούμε σ' εκείνους που δέχονται επισκέψεις από όργανα της υπηρεσίας μας ή από ανθρώπους που κάνουν ότι είναι εφοριακοί ή τελωνειακοί, να ζητούν αμέσως ειδική υπηρεσιακή ταυτότητα", δήλωσε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρόσθεσε: "Εάν τώρα και παρά την επίδειξη της ταυτότητας οι επαγγελματίες έχουν κάποια αμφιβολία, θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως την υπηρεσία μας", κάτι, που όπως εξήγησε, χρειάζεται λόγω του ενδεχομένου να είναι πλαστή και η ταυτότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ