Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περί διεθνούς νομιμότητας

Τη διεθνή νομιμότητα και άλλα παρόμοια επικαλούνται επανειλημμένα τις μέρες αυτές η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλοι Αμερικανοί αρμόδιοι. Αφορμή, η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ιράκ και ΗΠΑ. Και, βέβαια, όταν οι Αμερικανοί επίσημοι αναφέρονται στη διεθνή νομιμότητα, εννοούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ελα, όμως, που ακόμη κι έτσι, αν κατανοηθεί η διεθνής νομιμότητα, η υποκρισία των ΗΠΑ είναι εξόφθαλμη και προκλητική. Τις προάλλες, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού καταδίκασε με συντριπτική πλειοψηφία το αμερικανικό εμπάργκο κατά της Κούβας, αλλά οι ΗΠΑ την έγραψαν κι αυτή, όπως και παλιότερες, στα παλιά τους τα παπούτσια. Η Τουρκία, επίσης, έχει εισβάλει, σε βάθος 200 χιλιομέτρων, στο έδαφος του Ιράκ και διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια σε κουρδικές ανταρτικές οργανώσεις. Μια εισβολή, που όχι μόνο έχει την... υψηλή έγκριση και καθοδήγηση των Αμερικανών, αλλά και πραγματοποιείται με όπλα, που χορηγούν στην Τουρκία οι ΗΠΑ, η Γερμανία και άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η διεθνής νομιμότητα και η πίστη των ΗΠΑ στις αρχές του διεθνούς δικαίου. Αποκλειστικά και μόνο η προώθηση της "νέας τάξης" τους και η ικανοποίηση των συμφερόντων τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ