Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πράξη προδοσίας" αυτή η υπογραφή

Εκπρόσωποι σωματείων, με συγκέντρωσή τους έξω από το Γενικό Λογιστήριο, αποδοκίμασαν έντονα τη συμφωνία του αίσχους και δεσμεύτηκαν να εντείνουν τον αγώνα για την ανατροπή της

"Κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα".Αυτό το σύνθημα βροντοφώναξαν χτες εκπρόσωποι σωματείων έξω από το αστυνομοκρατούμενο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου, όπου ολοκληρώθηκε η απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο, "συνοδευόμενοι" από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν και την είσοδο του κτιρίου!

Με το σύνθημα "Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των βιομηχάνων είναι εντολή",οι συγκεντρωμένοι "υποδέχτηκαν" τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας. Δονήθηκε όμως η Πανεπιστημίου με το σύνθημα "ΓΣΕΕ ταξική κι όχι εργοδοτική",όταν έφτασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος,που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή τον καλούσαν να μην συνυπογράψει το κατάπτυστο κείμενο.

Να σημειωθεί ότι οι "εταίροι" αρνήθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών που ζήτησαν να τους παραδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Οι συγκεντρωμένοι αποχωρώντας έδωσαν την υπόσχεση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ανατραπούν στην πράξη οι αντεργατικές συμφωνίες.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταγγέλλεται ότι "ο "κοινωνικός διάλογος" χρησιμοποιήθηκε εξαρχής ως στοιχείο αποπροσανατολισμού και άλλοθι από την κυβέρνηση για την εφαρμογή μιας ολοένα αντιλαϊκότερης και αυταρχικής πολιτικής". Επισημαίνονται οι τεράστιες ευθύνες των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που "με τη στάση τους και τη συμμετοχή τους βοήθησαν την κυβέρνηση να στήσει αυτό το άθλιο σκηνικό σε βάρος εργαζομένων", ενώ χαρακτηρίζεται "πράξη προδοσίας" η υπογραφή τους στο κείμενο που συνέταξαν εργοδότες και κυβέρνηση.

Τέλος, τονίζεται ότι "κανένας δεν τους εξουσιοδότησε και κανένας δε δικαιούται επικαλούμενος την όποια συγκυριακή πλειοψηφία να απεμπολήσει δικαιώματα δεκαετιών για τα οποία γενιές και γενιές εργατών έχυσαν το αίμα τους για την κατάκτησή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ