Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεπούλημα και αντιδημοκρατικός κατήφορος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντεργατική επίθεση με τη βούλα του "κοινωνικού διαλόγου" που υπέγραψαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους. Οι δυνάμεις που εμπνεύστηκαν και προώθησαν τον "κοινωνικό διάλογο" δεν κατόρθωσαν να τον διασώσουν από τη γενική κατακραυγή και την ανυποληψία. Εφτασαν να υφαρπάξουν απόφαση της ΓΣΕΕ μετρώντας τη διπλή ψήφο του προέδρου της και επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι το ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων συμβαδίζει με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Ενώ δεν μπόρεσαν να έχουν την υπογραφή της ΓΣΕΒΕΕ κάτω από το αντεργατικό κείμενο.

Ο "κοινωνικός διάλογος" και η κατάληξή του θα μείνουν καταδικασμένοι στη συνείδηση των εργαζομένων σαν κορυφαία ενέργεια προδοσίας και ξεπουλήματος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καταδικασμένοι στη συνείδηση των εργατοϋπαλλήλων θα είναι και όσοι συνυπέγραψαν αυτή την επαίσχυντη συμφωνία.

Οι υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής για τα φορολογικά όρια των συντάξεων αποτελούν το προπέτασμα καπνού, για να αποκρυφτεί η ουσία των αντεργατικών επιλογών. Και με τη σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνεται το συμπέρασμα ότι: Δεν πηγαίνει άλλο με αυτή την κατάσταση στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ.Αν οι συσχετισμοί ήταν ισχυρότεροι υπέρ των ταξικών δυνάμεων, το πλήγμα που θα είχε δεχτεί ο "κοινωνικός διάλογος" θα ήταν ισχυρότερο.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα και να συνδυαστεί με την πάλη για την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και την αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ